Netcad, bakış işleme yetenekleri ile suni akıl algoritmalarını buluşturan Udentify'ı satın alıyor. Bu Vesile Ile Netcad, bünyesine kattığı Udentify teknolojisiyle bilişim sektöründe yepyeni alanlar açacak.

30 yılı aşkın deneyimiyle anında her sektöre çözümler üreten ve akıllı şehircilik alanında da kayda değer araştırmalar yapan Netcad, Udentify'ın perakende odaklı olarak kapalı alanlarda geliştirdiği zeki kamera bazlı meslek zekâsı çözümlerini açık alanlara ve yeni dikeylere taşımayı hedefliyor. Akıllı kameraların gücüyle insan ve obje hareketlerini peşine düşüp takip ederek müşterilerine meslek zekası çözümleri sunan Udentify'ın yetenekleri Netcad'in çözümleri ile birleşerek belediye ve halk sektörü ile de buluşuyor.

Bu birleşme için oldukça coşku duyduklarını açıklayan Netcad Eş Genel Müdürü Bahadır Ilgaç; “Bu satın alma bizim için fazla heyecanlandırıcı. Netcad olarak ilk kez bir şirketi satın alıyor, ayrıca teknoloji ayrıca de kanal olarak yeni kulvarlara giriyoruz. Son yıllarda başlattığımız meslek birlikçi çalışma tarzımızın ilk meyvelerinden biri Udentify. Bu dönüşümün yansımalarını yakın gelecekte görmeye devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönemde bu satın almanın çift kenarlı sinerjilerinden faydalanıyor olacağız. Udentify'da bulunan yapay zeka tabanlı görüş işleme teknolojisini perakende analitiğinin dışına çıkarıp, kendi kanallarımızdaki vakalarla buluşturacağız. dahası da Udentify yeteneklerini kendi teknolojilerimizle bir araya getirip ilk olarak perakende ve üretim sektörleri olmak üzere yeni dikeylere antre yapacağız. Hedefimiz Udentify'ın teknoloji ekibini büyüterek sevgili kardeşimiz Can Dörtkardeşler'in hayal ettiği gibi görüş işleme alanında Türkiye'nin en yetkin firması haline varmak. Eminim Can da bizi izliyor ve gururlanıyordur. Bu vesile ile kendisini bütün Netcad ailesi olarak özlemle andığımızı belirlemek isterim” dedi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/27/netcad-goruntu-isleme-yetenekleri-ile-yapay-zeka-algoritmalarini-bulusturan-udentifyi-satin-aliyor