TikTok, Instagram, Snapchat ve YouTube’un yaptığı ‘Shorts’ uygulamasıyla rekabete girmesine rağmen Nisan 2021’de tekrar üst sıralarda yer almayı başardı ve Algılayıcı Towers’tan gelen rapora göre bir defa daha bir numara oldu.

Başvuru Formu, zamanın en büyük kullanıcı pazarı olan Hindistan’da yasaklanmasına ve ülkede bir fazla rakibe sahip olmasına karşın, daha fazla kullanıcı kısa video uygulamasına geldikçe kullanım daha süratli bir şekilde büyümeyi başardı.

Tiktok, birinciliğini kimseye vermek istemiyor.

Uygulama bu gidişle bir sonraki milyar kullanıcı platformu olma yolunda ilerliyor. Nisan ayında 59 milyondan fazla yüklemesi olan gerçekte maksimum indirme yapan ülkeler yüzde 13 ile Brezilya, ardından yüzde 12 ile Douyin oldu.

Listenin öteki birincil beşinde ise Facebook’a ait uygulamalar yer alıyor. Facebook, 53 milyondan pozitif doldurma ile geçen ay dünya çapında en fazla yüklenen ikinci oyun dışı uygulama oldu.

Facebook yüklemelerinin en yüksek olduğu ülkeler yüzde 26 ile Hindistan olurken, onu yüzde 7 ile Amerika Birleşik Devletleri izledi. Instagram, WhatsApp ve Messenger ay baştan başa dünya çapında en çok yüklenen oyun dışı ilk beş uygulamayı tamamladı.

http://www.haberyildizi.com/images/haberler/nisan-ayinda-en-cok-indirilen-uygulamalar-belli-oldu-6097e79687830.png

İşte en çok indirilen uygulamalar listesi

Listede yer alan diğer uygulamalara baktığımızda WhatsApp’ın duyurduğu data politikası sebebiyle kullanıcıların yeni uygulama arayışında kendilerini Telegram’da bulduğu görülüyor. öte taraftan TikTok ve Instagram Reels gibi uygulamalar için kısa videoları hazırlayabilmeye de muavin olan CapCut da listede yer almaya devam ediyor.

SensorTower raporunda cihazlara önceden yüklenmiş uygulamalar listeye dahil edilmiyor. Yalnızca ilk indirmeler alınıyor. öte yandan Facebook ve Facebook Lite gibi alternatif sürümleri olan uygulamalar tekil olarak değerlendiriliyor.

Peki ya siz son zamanlarda en çok hangi mobil uygulamayı tercih ediyorsunuz? Bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/nisan-ayinda-en-cok-indirilen-uygulamalar-belli-oldu
Yorumlar