Geçtiğimiz yıl Eylül ayında RTX 3000 serisini tanıtan NVIDIA masaüstü bilgisayarların bel kemiği olacak yeni ekran kartları için çalışmalarına devam ediyor. COVID-19 salgınının negatif etkilerinin başında gelen çip imal sıkıntıları ve kripto madencilik kart stoklarını negatif etkiledi. Kuşkusuz bu durumdan fiyatlar da nasibini aldı.

NVIDIA RTX 4000 serisi yolda. Yeni ekran kartlarına dair şimdiye değin bellek boyutu ve diğer ufak ayrıntı sızdırılmış olsa da, çıkış tarihi ortaya çıkmamıştı. Bu hafta beklenen oldu ve RTX 4000 serisi ekran kartlarının ne vakit piyasaya çıkacağı kesin oldu.

NVIDIA’nın yapay zekası, dokunuşlarınızı manzaraya dönüştürüyor

NVIDIA RTX 4000 serisi 2022’de çıkabilir

Twitter kullanıcısı Greymon’un kaynaklarından edindiği bilgilere tarafından, NVIDIA RTX 4000 serisi önümüzdeki yılın son çeyreğinde piyasaya çıkacak. Ekran kartlarının imal süreçlerine ilişkin de önemli bilgiler paylaşan Greymon, NVIDIA’nın Tayvanlı benzeri geçirgen üreticisi TSMC ile iş birliğine gittiğini aktardı. Bu bağlamda kartların 5 nm fabrikasyon süreciyle tasarlandığı belirtildi.

Ada Lovelace is definitely the next generation gaming card, birli the entire project plan has been finalized and will anekdot change.

— Greymon55 (@greymon55) July 24, 2021

Edinilen bilgilere göre NVIDIA, RTX 4000 serisi ekran kartların performansını yüksek yakalamak için özel bir imal tekniğinden faydalanacak. N5P adı verilen bu teknoloji, 5 nm üretim sürecinden geçirilen standart bir karta kıyasla verimlilik ve performans bakımından kullanıcısına fayda sağlıyor. Bunun özellikle oyunlardaki kare hızına büyük katkısının olacağı öngörülüyor.

RTX 30 SUPER mobil de yolda

Greymon’un kapalı kapılar ardındaki sızdırdığı tek bilgi RTX 4000 ile sınırlı yok. RTX 30 SUPER hakkında da bilgiler paylaşan Greymon, bu serinin önümüzdeki yılın başlarında piyasada olacağını belirtti. Demin masaüstü RTX 30 SUPER serisiyle ilgili veri olmasa da, 2022’nin ilerleyen yıllarında çıkacağı beklentiler arasında.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/nvidia-rtx-4000-serisi-icin-cikis-tarihi-sizdirildi