İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, düzenlediği basın toplantısında Market Tedbirleri genelgesine de değindi. Mevcut kısıtlamaların Cumartesi-Pazar dönemi için yapıldığını, acilen ise bütün kapanma sürecine yayıldığını belirten Çataklı, online alışverişlerle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Yeni genelgenin esas amacının en az yoğunluk ve en mecburi ihtiyaçların karşılanması ile bu sürecin atlatılması olduğu paylaşılırken, online alışverişler için herhangi bir kısıtlama olmayacağı açıklandı.

Dün gece gönderilen Market Tebdirleri genelgesindeki kısıtlamalar ise şu şekildeydi:

-Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu esas ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışarıda herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizleme ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

-Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavatçılık, zücaciye vb. ürünlerin satışına müsade verilmeyecek.

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri gereğince İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/online-alisverise-yasak-gelecek-mi-bakanlik-acikladi
Yorumlar