OpenAI'ın yazılı tanımlardan görsel üreten servisi DALL-E'yi daha önce sizlere detaylı olarak aktarmıştık. bir kere daha yâd etmek icabında DALL-E servisi, suni zeka desteği bir uçtan bir uca yazılı tanımlar üzerinden görseller yaratabiliyor. Oldukça basit bir çalışma şekline sahip olan DALL-E servisini göstermek için tek yapmanız gereken nasıl bir görsel elde etmek istediğiniz ile ilgili bir yazılı tanım planlamak.

DALL-E servisi, temelinde yazılı açıklamalarından manzara oluşturmak için eğitilmiş GPT-3. DALL-E ismi ise paylaşılan bilgilere tarafından meşhur usta Salvador Dalí and Pixar'ın sevilen karakterlerinden WALL·E'nin birleşmesi ile oluşturuldu.

OpenAI, derhal de DALL-E'nin yeni bir sürümünü oluşturdu. DALL-E 2, orijinal sistemin daha yüksek çözünürlüklü ve daha düşük geç kalma süreli bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Servis, kullanıcılar tarafından yazılan açıklamaları gösteren resimler üretiyor. Hem mevcut bir görüntüyü hazırlamak gibi yeni yeteneklere de sahip. Önceki OpenAI çalışmasında olduğu gibi, araç ilk elden şahısların kullanımına sunulmuyor. Oysa araştırmacılar, sistemi sınamak nedeniyle online olarak tescil oluşturabiliyor. OpenAI'ın sistemi daha sonra üçüncü taraf uygulamalarda kullanıma sunmayı planladığı belirtiliyor.

DALL-E 2'nin yeni özelliklerinden biri olan iç boyama, DALL-E'nin metinden görüntüye yeteneklerini daha ayrıntılı bir düzeyde uyguluyor. Kullanıcılar mevcut bir resimle ile başlayabiliyor, bir bölge seçebiliyor ve modele onu düzenlemesini söyleyebiliyor. Öteki bir yeni özellik "varyasyonlar" ise var olmayan resimler için bir cins fotoğraf arama aracı olarak hizmet veriyor. Buna tarafından kullanıcılar bir fotoğraf yükleyebiliyor ve arkasından buna benzer bir dizi varyasyon oluşturabiliyor. Ayrıca iki görüntüyü karıştırarak her ikisinden de öğeler taşıyan resimler üretebiliyor.

DALL-E 2, bir takım uyarılarla birlikte deneyimli ortaklar göre deneme edilebiliyor. Platformda dehşet, çıplaklık ve hasar verebilecek görüntülerin kullanılması da yasaklanmış durumda. Ayrıca kullanıcıların görüntülerin oluşturulmasında suni zekanın rolünü açıklamaları gerekiyor ve oluşturulan görüntüleri bir başvuru formu ya da web sitesi aracılığıyla diğer insanlara sunmaları da mümkün yok.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/07/openai-in-yapay-zeka-goruntu-olusturucusu-dall-e-simdi-resimleri-de-duzenleyebiliyor