Çin merkezli teknoloji şirketi OPPO, Watch 2 akıllı saat modelini fazla yakında piyasaya sürecek. Yeni modelin tasarımına ait görselleri ve teknik özellikleri sızdırıldı. Zaten geçtiğimiz haftalarda yeni modelin işlemcisi ve dahili hafızası da basına sızmıştı. Şirket, bir izah etme yaparak söz konusu iddiaların bir kısmını doğruladı. Derhal ise cihaza dair yeni gelişmeler var.

OPPO Watch 2’den işletim sistemi sürprizi

OPPO Watch 2 hangi özellikleri barındırıyor?

27 Temmuz’da şirket, Oppo Watch 2 akıllı saatinin tanıtımını yapacak. Bu etkinliğin arifesinde, giyilebilir cihazın basın görüntüleri ve teknik özellikleri ortaya çıkmış oldu. Gizchina’nın haberine kadar, öncelikle Apple Watch ile büyük benzerliklere sahip.

Oppo Watch 2 nasıl?

Apollo 4s yardımcı işlemcisiyle birlikte bir Snapdragon Wear 4100 işlemcisi taşıyor. Cihaz, alüminyum alaşımlı bir kasaya sahip olacak. OPPO yöneticisi, yeni akıllı saatin tek bir şarjla 2-3 gün çalışacağını açıklamıştı. OPPO Watch 2, 16 GB dahili depolama ile uyarı çekiyor. Yeni kadran seçenekleri ile gelecek cihazın diğer ayrıntısı ise OPPO Relax uygulaması. Hem eSIM, GPS, NFC, kalp atış hızı monitörü desteği ile gelecek. Bunun yanı sıra gerginlik seviyesini de ölçecek.

Zeki saat iki işletim sistemine sahip; OPPO’nun Android temelli olarak mobil işletim sistemi ColorOS ve  Wear OS. Cihazın Çin sürümü ColorOS işletim sistemine sahipken, global sürümünde Wear OS yer alacak. bununla beraber, cihaz 42 mm ve 46 mm boyut seçeneklerine sahip.

OPPO watch 2 teknik özellikleri

OPPO Watch 2, oyun modları ile de dikkat çekiyor. Aramaları cevaplamanıza, mesajları kontrol etmenize, yürek atış hızınızı ölçmenize ve yakılan kalori miktarını belirlemenize ihtimal tanıyacak.

OPPO Relax uygulaması, suni akıl desteği bir uçtan bir uca kullanıcıların gerginlik yönetimine daha fazla katkı sağlayacak. Nefes egzersizleri ve meditasyon özelliklerinin olduğu tatbik, cihazdan elde edeceği veriler ile kullanıcılara önerge verecek.

Counterpoint Technology Market Research‘ün verilerine kadar, Oppo’nun küresel zeki telefon pazarındaki konumu yükseliyor. Oppo’nun hissesi, Huawei’nin hissesinin düşmesiyle daha da büyüdü. Huawei, ABD’nin sert yaptırımlarının kurbanı olmuştu. Mayıs ayında Oppo’nun küresel zeki telefon pazarında Apple’ın önüne geçtiği varsayım ediliyor. Oppo’nun hissesi, Apple imparatorluğu karşı yüzde 15’e karşı yüzde 16 idi. Xiaomi ise yüzde 14 ile dördüncü sırada yer aldı. Öteki analistlere göre Xiaomi, Apple’ı geçerek ikinci çeyrekte zirveye çıktı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/oppo-watch-2-nin-ozellikleri-ve-tasarimi-ortaya-cikti