Fintegre, perakendecilerin ihtiyaçlarına tarafından uyarlanabilen, müşterilerin satın alma gücünü artırmayı odağına alırken ilave gelir yaratan; kişisel krediden cihaz başkalaşım programlarına, sigorta işlemlerinden elektronik cihaz kiralama servislerine kadar tüm çözümleri tek platformda toplayan bir teşebbüs. Çoğu dikeyde faal olarak faaliyet göstermekle beraber temelinde teknolojiye erişebilirlik ve alım gücünü artırmaya yönelik POS finansmanı sağlayan bir girişim olarak hizmet veriyor. 

Satın alma gücünü ve süreçlerini iyileştiriyor

Teşebbüs kendisini "affordability solution partner" olarak tanımlıyor, satın alma gücünü ve süreçlerini iyileştiriyor. Perakendecilere ayrıca online ayrıca de mağaza içi mali servisler sunuyor. Bu servislerin belli başlıları ise tüketici finansmanı, taksitli satmak, sigorta, aygıt geri alım ve upgrade programları, ve kiralama opsiyonları olarak karşımıza çıkıyor. 

Fintegre'nin sunduğu hizmetleri başlıca başlıklarda incelediğimizde ilk olarak "Tüketici Finansmanı" kısmına bakmamız gerekiyor. Bu alanda taksitli satış çözümü ve tüketici kredisi sunuluyor. Sigorta Çözümleri'nde ise elektronik aygıt sigortası, Dask, 2. el araç sigortası ve pet sigortası gibi hizmetlerle karşılaşıyoruz. Buyback, "eskisini getir, yenisini götür" hizmeti sunuyor. Bu hizmetle, müşterilere ait kullanılmış elektronik cihazlar ister mağazada, ister e-ticaret sitesinde güvenli bir şekilde fiyatlandırma sunularak satın alınıyor, yerine yeni mahsul veriliyor. Fintegre aynı zamanda pazar yeri ve kiralama çözümleri de sunuyor. 

Avrupa faaliyetlerine sürat veriliyor

Fintegre, 2017 yılında Ali Tirkeş, Ali Salcı ve Fatih Şimşek göre kuruldu. Teşebbüs, Apple, Mediamarkt, Teknosa, Vatan, Arena, Mobiltel, Aksigorta ve Cardif gibi keza dünyanın hem de Türkiye'nin önde gelen markaları ile iş birlikleri yapıyor. Şirketin kurucu ortağı Ali Salcı, kısa vakit önce Fintegre'yi Avrupa bölgesine taşımak üzere Hollanda'ya yerleşti ve şirket yakın zamanda Avrupa'da da büyümeye devam edecek. 

Başarılı işlemler üzerinden kazanç elde ediliyor

"One stop shopping" mantığı ile çalışan platform, tek noktadan bütün işlemleri takip edip ve sonuçlandırma üzerine kurulu; ve tüm bu meslek sızıntı deneyimini tüketiciyi dinleyerek, marka ile beraber hazırlıyor. Bu yüzden şirketin gelir modeli de buna dayalı. Bir başka deyişle başarılı işlemler üzerinden kazanç yaratılıyor.

Fintegre'nin aldığı yatırımlar

Fintegre, 2018 ortasında Revo Capital'dan yatırım aldı, ardındaki 2021 yılının mart ayında IDA VC'den 7.5 milyon dolar şirket değerlemesi üzerinden bir yatırım turu daha yapıldı. Fintegre'de şu anda ise planlanan işler hayata geçirilmeye çalışılıyor ve Avrupa girişini tamamlamak hedefleniyor. Bu süreçlerden daha sonra yeni bir yatırım turunun başlayacağı belirtiliyor. 

Fintegre'nin kurucu ortağı Ali Tirkeş, yeni neslin büyük hızla ve teknoloji ile beraber geldiğini, bu hıza yetişmek ve hatta diğer dünya ülkelerinin de önlemek için Türkiye'nin kabiliyetli insan kaynağı ile fikirleri buluşturan ve bunları alternatif finansman modelleri ile fonlayan yapıları öne plana çıkarmanın zorunlu olduğunu söylüyor. Bu amaçla Fintegre, ilerleyen dönemle globale açılan ve galibiyet hikayeleri ile adından söz ettiren bir şirket olmayı hedefliyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/11/perakendecilere-hem-online-hem-de-magaza-ici-finansal-servisler-sunan-platform-fintegre