2015 yılında Can Algül ve Necdet Alpmen tarafından kurulan Pubinno, yapay zeka yoluyla fıçı bira hatlarını kendi kendine temizleyen yeni ürününü piyasaya sürüyor. Pubinno'nun, Smart Tap ve Smart Hub'ı da taşıyan, Internet of Things tanımını Internet of Beer'a dönüştürdüğü ekosisteminin yeni üyesinin adı ise Smart Clean.

Aslında geçtiğimiz şubat ayında Pubinno'nun twozero Ventures'tan yatırım alarak toplam yatırımını 2.5 milyon dolara çıkardığı haberini sizlerle paylaşırken bu üründen özet olarak bahsetmiştik. "Smart Clean", bira hatlarının hızlı ve zahmetsizce temizlenmesini kolaylaştırmak için yapay zekadan yararlanıyor. Pubinno'nun bu teknolojisinin Münih Teknik Üniversitesi Alman Bira Enstitüsü kadar deneme edildiğini ve Milano'dan konukseverlik, restoranlar ve catering kategorilerinde A Tasarım Ödülü'nü aldığını da belirtelim.

Ar-Ge çalışmaları iki yıl süren ürünün ayrıntılarını aktaran Pubinno Kurucu Ortağı Can Algül, pandemiyle beraber, bira üreticilerinin, alkollü mekanların ve son tüketicinin her bardakta benzer kaliteyi yakalamasının yanı sıra, hijyenin de epeyce kayda değer hale geldiğini söyledi. Algül, geliştirdikleri ve Smart Clean adını verdikleri ürünle, meşrubat hatlarının temizliğini ve meşrubat hattının çeperlerini manuel yönteme göre 4 kat daha iyi temizleyen Acquavibra teknolojisiyle sağladıklarını belirtti.

Ürünün lansmanına özel oldukça işaret diğer taraftan video çekilmiş. Aşağı onu da izleyebilirsiniz.

Pubinno'nun amacı ise zeki çözümleri fıçı bira ekosistemindeki tüm paydaşların operasyonlarını daha verimli ve hijyenik yönetmelerine yardımcı olmak biçiminde açıklandı.

Smart Clean'in yanı sıra Pubinno Smart Tap ve Smart Platform ürünleriyle öne çıkıyor. Pubinno Smart Tap, kullanıcı dostu tasarımıyla barmenlerin özellikle yoğun saatlerde birdenbire artı görevi kolayca yerine getirmesine ve patentli robotik mekanizması tamamen fıçı başına yüzde 20'ye varan tasarruf sağlamasına muavin oluyor. Pubinno Smart Platform ise bira üreticilerine ve bar sahiplerine günlük meslek operasyonlarının içten yönetiminde yardımcı olurken; data ve KPI izleme, aykırılık algı ve dikkat verme, otomatik fıçı siparişi ve POS entegrasyonu gibi özelliklerle öne çıkıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/10/pubinno-smart-clean