Re-Pie Portföy'ün Ace Games'e 8 milyon dolar, Bilirkişi Çiftlik Sahibi'ye ise 500 bin dolar yatırım yaptığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Girişim ve yatırım ekosistemimizin en manâlı oyuncuları aralarında yer alan Re-Pie Portföy, 2022 yılına dair verilerini açıkladı.

Toplam yatırımları 1,7 milyar lirayı aşan Re-Pie Portföy, 2022 yılında 43 girişim sermayesi yatırım işlemiyle toplam 63,2 milyon dolar yatırım yaptı. Re-Pie Portföy'ün değeri açıklanan en büyük işlemi ise Modanisa'ya yapılan 15 milyon dolarlık yatırım oldu.

2022 yılında yeni yatırım fonlarını da devreye alan şirketin toplam portföy büyüklüğü ise yüzde 146 oranında çoğalma yaşayarak 16,9 milyar dolara ulaştı. Uzun süredir yatırımlarına sürekli Re-Pie'in son 3 yıldaki toplam yatırımları ise 4 milyar lirayı aştı.

Re-Pie Portföy'ün yatırım yaptığı şirketler aralarında ise Getir, Modanisa, EasyCep, Turk.net, GTC Solar, ARF Bio Yenilenebilir Enerji, Inofab, Skysens, Zebra Electronics, Musixen, HST Tarım, Arvis Game, Colendi, Binbin, Tırport, Ace Games, Bilirkişi Çiftlik Sahibi, Vimesoft ve TelomEYE gibi önemli girişimler yer alıyor.

Re-Pie'ın bütün yatırımlarına baktığımızda ise yatırımların yaklaşık yüzde 62'lik bölümünün teşebbüs sermayesinde, yüzde 29'unun gayrimenkul sektöründe ve yüzde 2'lik kısmının ise portföy yönetimi ve menkul değer fonlarında olduğunu görüyoruz.

Re-Pie'ın; 18 adet gayrimenkul ve 25 adet teşebbüs sermayesi yatırım fonu, 2 menkul kıymet yatırım fonu ve bundan başka Fiba Emeklilik ile beraber yönettiği Galatasaray Emeklilik fonu bulunduğunu da ekleyelim. Andırmak gerekirse Re-Pie ve Webrazzi olarak toplamda 500 milyon TL'lik Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonları ayarlamak için anlaştığımızı da geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık.

2022'de yeni yatırım fonlarını devreye aldıklarına dikkat çeken Re-Pie Portföy Yönetimi Kurucu Ortağı ve Idare Heyeti Başkanı Dr. Emre Çamlıbel, Webrazzi ile yaptıkları stratejik meslek birliği ile yeni dünyanın girişimlerine yatırımı, herkesin erişimine açarak gelecek 5 yıl içinde toplam büyüklüğü 500 milyon liraya ulaşacak Teşebbüs Sermayesi Yatırım fonlarını ayarlamak için anlaştıklarını sözlerine ekledi.

Webrazzi Re-Pie Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonlarının ilkinin Web3 olacağını ve 100 milyon lira katılım ile sınırlanacağını da aktaran Çamlıbel, birincil çeyrekte yatırımlara başlayacak olan Webrazzi Web3 Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonunu farklı dikeylerde kurulacak diğer fonların peşine düşüp takip edeceğini de aktardı.

2022'de ABD'de sağlık sektörünün kayda değer oyuncularından olan ve Temmuz 2021'de 3,2 milyar dolar değer biçme üzerinden 350 milyon dolar yatırım bölge Türk girişimi Carbon Health'in yatırımcısı olduklarını da paylaşan Çamlıbel, Teknoloji ve yenilikçilik odaklı meslek modellerine yatırım yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/10/re-pie-portfoy-2022-yilinda-43-girisim-sermayesi-yatirim-islemiyle-toplam-63-2-milyon-dolar-yatirim-yapti