Android işletim sisteminin devlete ait mağazası Google Play Store, uygulamaların toplamda kaç kez indirildiğini gösteriyor. Bu zamana kadar Spotify’ın indirme oranının 500 milyon olduğu gözüküyordu. Oysa bu rakam değişti, 1 milyara yükseldi. Elde ettiği bu galibiyet, Spotify’a Android ekosisteminin “en fazla indirilen müzik uygulaması” unvanını kazandırdı.

Spotify Android uygulaması, Google Play Store’da “1Mr+” rozeti aldı.

1 milyar indirme barajına ulaşan ilk müzik uygulaması Spotify yok. Google’ın Play Müzik hizmeti de 1 milyar kişi kadar indirilmişti. Ancak Google bu servisi geçen yıl kapattı. Yani Spotify, Play Müzik’in yokluğundan doğan boşluğu doldurmuş oldu.

Spotify geçen hafta, toplamda 366 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı. Bunların 158 milyonunun ücretli, 208 milyonunun da bedava olduğu bilgisini paylaştı. Bu veriler ışığında, uygulamanın Play Store’daki indirme sayısı ile kullanıcı sayısının neden uyuşmadığı merak edildi. Sorunun cevabı ise çok kolay:

Google, bir uygulamanın “Yükle” butonuna basılarak kaç kişi kadar kurulduğunu ölçüyor. Uygulamayı yükleyen kullanıcının ne yaptığını önemsemiyor. Dolayısıyla Spotify’ın 1 milyar indirme sayısına ulaşması, benzer oranda abonesinin olacağı anlamına gelmiyor.

Tip sayısında büyüme var

Spotify son üç ayda 11 milyon kullanıcının platforma katıldığını ve toplam kullanıcı sayısının 366 milyon olduğunu duyurdu. dahası, Ocak ve Mart ayları arasındaysa dört milyona yakın kullanıcının aboneliği bıraktığını belirtti.

İşletme gelirlerini 14 milyon Euro olarak belirleyen firma, 2021 yılında 150-250 milyon Euro arasında bir gelir kaybı yaşamayı bekliyor. Firmanın bu kazanç kaybını 400 milyon kullanıcı sayısını aşarak telafi edeceği varsayım ediliyor.

Paket fiyatlarına zam geldi

Spotify, 30 Nisan‘dan itibaren Birleşmiş Krallık ve Avrupa Birliği’nin bir takım bölgelerinde Öğrenci, Duo ve Aile planlarıyla ABD’deki Aile planlarına sahip aboneliklerin fiyatlarını yükseltti. Söz konusu zamdan Premium abonelikleri ise birincil etapta etkilenmedi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/spotify-android-de-kritik-esigi-asti
Yorumlar