Zynga'nın yerli oyun şirketi Rollic'in yüzde 80 hissesini 168 milyon dolara satın aldığını geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yenir haber ile karşımıza meydana çıkan Rollic, yeni bir oyun satın aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere tarafından Rollic, Onnect – Matching Puzzle oyununu satın aldı.

Faaliyetlerini Zynga şemsiyesi aşağı sürdüren Rollic göre aktarılan bilgilere tarafından CHEF Game Studio kadar geliştirilen Onnect – Matching Puzzle oyununun tüm hakları 6 milyon dolar karşılığında satın alındı. Oyunun tüm hakları için 6 milyon dolar ödenirken, taraflar arasında yapılan anlaşma şartlarına tabi olarak ileride 1 milyon dolar tutarında ilave bir ödeme yapılması da laf konusu.

Çabuk artan ve her platformda sinyâl, başarılı oyun deneyimleri üreten Türkiye oyun geliştirici topluluğunun bir parçası olmaktan gurur duyduklarını bildiren Rollic Games Kurucusu ve CEO'su Burak Vardal, Onnect'in yenilikçi oyun tasarımına şahane bir örnek olduğunu ve Rollic'in de oyunu büsbütün satın alarak bu başarının etrafında gelişimini sürdürecekleri için heyecanlı olduklarını da dile getirdi.

Hatırlatmak icabında Ankara'da oturmuş CHEF Game Studio göre geliştirilen Onnect oyununun yayıncılığını da Rollic üstlenmişti. İlerleyen dönemde Rollic'in kendi stüdyosunda geliştirilecek olan oyun, Rollic'in dünya çapında toplam 400 milyondan fazla indirilen ve sekiz parça başına ABD App Store'da ilk iki sıraya yükselmiş geniş oyun kataloğunun bir parçası olacak.

Temas odaklı bir eşleştirme oyunu olan Onnect'te oyuncuların oyunda belirtilen bir zaman içinde eşleşen kutuları bulup azami üç çizgiyle birbirine bağlaması gerekiyor.

Kaynak: webrazzi.com