Çağa armoni sağlayarak geleceğin teknolojilerine yatırım yapan Salcano, bu tesisi büyük oranda elektrikli bisikletler üretmek için kullanacak. Hali hazırda bazı elektrikli bisiklet modellerine sahip olan yerli imalatçı, mahsul ailesini güçlendirecek. Yeni fabrikanın temelleri Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in katılımıyla Lüleburgaz Büyükkarıştıran Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilmişti. Yatırımın büyüklüğünün 85 ila 90 milyon lira aralarında olduğu ifade ediliyor.

İnşaat aşamasına olan fabrika

Son olarak konuyla ilgili Twitter‘dan bir paylaşım yapan Salcano Bisiklet yönetim kurulu üyesi Bayram Akgül, “Salcano olarak Avrupa’nın en büyük tesislerinden birini yapmak için kolları Sıvadık. Şanlı bayrağımızın gölgesinde, devletimizin desteği ve teşvikleri ile en yakın zamanda faaliyete geçeceğiz. Az kaldı …” ifadelerine yer verdi.

Kırklareli’ndeki fabrika, bölgede o kadar fazla meslek imkanı yaratarak istihdam büyümesine katkı sağlayacak. Pandemi döneminde insanların spora yönelmesinden olumlu etkilenen şirket, elektrikli bisikletlerde yüzde 50‘nin altına olan yerlilik oranlarını artırmayı hedefliyor. Vestel ile pil konusunda da karşılıklı bir çalışma yürüten Salcano, elektrikli bisikletin en kayda değer parçalarından birini yerlileştirmeyi planlıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/salcano-bisikletten-yerli-uretim-hamlesi
Yorumlar