Salesforce'un Slack'i satın edinmek için görüşmelerde bulunduğu ortaya çıktı. Konuya yakın bir kişiye tarafından önümüzdeki hafta, ikili aralarında gerçekleşecek mümkün anlaşmanın detayları açıklanabilir. İlk olarak Wall Street Journal'ın bildirdiği haber ardından Slack'in hisseleri tez yükselmeye başladı. 

Slack'in hisseleri, çarşamba günü yaklaşık olarak yüzde 38 oranında yükseldi. Hisse senetleri dün yüzde 5 düşüşle kapanan Salesforce ise mali üçüncü çeyrek kazançlarını önümüzdeki hafta açıklayacağını belirtti. Anlaşmanın mali şartları henüz süresiz olsa da Wall Street Journal'ın haberi sonrasıda Slack'in piyasa değeri 20 milyar doları aştı. 

Salesforce son dönemde piyasa değerindeki büyümeden yararlanarak önemli satın almalar gerçekleştiriyor ve satın aldığı şirketlerin çoğu büyüme ivmesini artıran şirketler. Salesforce, bulut uygulamalarının entegrasyonu için 2018'de 6,5 milyar dolara MuleSoft'u; geçtiğimiz yıl da veri görselleştirme şirketi Tableau'yu 15,3 milyar dolara satın aldı.

CRM pazarında enerjik bir konuma sahip heybetli bir yazılım şirketi olan ve daha da büyük bir platform oyuncusu olma arzusundaki Salesforce'un neden Slack'i satın edinmek istediği bütünüyle belirli yok. İki şirketin ürünlerini birbirlerinin tip tabanlarına çapraz satma olasılığı en olası sebep gibi görünse de asıl nedenleri uzlaşma şartları açıklandıktan daha sonra öğrenebileceğiz. Oysa Slack'i satın elde etmek, CRM devine sağlam bir kurumsal sohbet temeli sağlayacaktır.

Microsoft da yazılım konusunda Salesforce ile halihazırda bir rekabet halinde. 2016′da TechCrunch, Microsoft'un Slack'i 8 milyar dolar karşılığında değin satın almayı düşündüğünü ancak hiçbir uzlaşma yapılmadığını bildirmişti. O yıl sonradan Microsoft, Teams irtibat uygulamasını tanıtmıştı. Slack ise en son Ekim 2019′da jurnal 12 milyondan artı etkin kullanıcısı olduğunu söylemişti.

Kaynak: webrazzi.com