Katlanabilir ekranlar hayatımıza girmeye devam ediyor. İlk olarak birkaç sene önce 2 bin dolar üzerindeki zeki telefonlarda kullanılan bu teknoloji, yavaş yavaş ucuzluyor ve öbür ürünlerde de karşımıza çıkıyor. Bunun en net örneği ise yakın zamanda Samsung’dan geliyor.

Yeni bir tablet üstünde çalışan Güney Koreli teknoloji devi, katlanabilir ekranları tablet pazarıyla buluşturmayı hedefliyor. Şirketin aldığı berat, katlanabilir tablet hakkında planları ortaya çıkardı.

Tablet pazarının lideri kim? İşte rakamlar

Samsung katlanabilir tablet için yeni bir patent aldı

Samsung, kısa vakit önce Birleşmiş Devletleri Berat ve Marka Ofisi (USPTO)’ne bir dilekçe yaptı. Yeni bir patent alan şirketin, büyük ekranlı ve taşınabilir bir iPad rakibi geliştirdiği ortaya çıktı. Resmi belgelerde “tablet bilgisayar” olarak geçen ürün, tıpatıp Galaxy Fold serisinde olduğu gibi ortadan ikiye katlanacak. Ortadaki mekanizma antre portlarına da ev sahipliği yapacak.

Samsung katlanabilir tablet

Ne yazık oysa berat tasarım kategorisi başlığında yer alıyor. böylece herhangi bir özelliği demin belirlenmiş yok. Oysa şirketin mevcut politikasından şaşmayacağı ve hala pahalı olan katlanabilir cihazları, üstteki seviye özellikler ile piyasaya süreceği tahmin ediliyor. Ağustos ayında Galaxy Fold 3 ve Flip 3 modelini tanıtmaya hazırlanan Güney Koreli teknoloji devi, şayet de bir sürpriz yaparak ürünleri etkinlikte gösterebilir.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz. Samsung, katlanabilir tablet ile başarılı olabilecek mi, yahut ürün şirketin öteki başarısız projelerinin arasında yerini alır mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/samsungdan-katlanabilir-tablet-bilgisayar-hamlesi