Teknoloji dünyasının en fazla merak uyandıran alanlarından biri haline gelen karma hakikat çözümleri, büyük markaların ilgisini çekmeye devam ediyor. iPhone ve Mac gibi ürünlerle ön plana çıkan Apple'ın, karma gerçeklik gözlüğü geliştirdiği uzun zamandır biliniyor.

Hatırlatmak icabında Apple'ın karma realite gözlüğü özelindeki çalışmalarını yaklaşık 2 yıldır sizlere aktarıyoruz. Apple'ın karma realite gözlüğünün önümüzdeki Haziran ayında gerçekleşecek olan WWDC 2023 ile birlikte tanıtılması da bekleniyor.

Karma gerçeklik gözlükleri üzerinde çalışan tek firmanın Apple olmadığını da ekleyelim. Samsung, dün gerçekleşen bir etkinlikle birlikte yeni akıllı telefon modellerini tanıttı. Etkinlikte karşımıza çıkan bir diğer kayda değer gelişme ise Samsung, Google ve Qualcomm'un karma realite platformu ilerletmek için iş birliğine gittikleri oldu.

Söz konusu ortaklık, Samsung Galaxy Unpacked etkinliğinin sahnesinde Samsung'tan TM Roh, Qualcomm'dan Cristiano Amon ve Google'dan Hiroshi Lockheimer'ın katılımı ile birlikte duyuruldu.

Paylaşılan bilgilere göre Samsung, Google ve Qualcomm, karma realite teknolojileri için birlikte çalışacak. Şu lahza için 3 firmanın ortaklığı ile geliştirilen bir karma gerçeklik donanımı veya yazılımı bulunmadığını da ekleyelim. Samsung, Google ve Qualcomm ortaklığı ile geliştirilecek olan karma realite platformunun; Qualcomm'un Snapdragon XR teknolojisi, Samsung'un ekipman ürünleri ve Google'ın yazılım teknolojileri ile birlikte geliştirilmesi hedefleniyor.

Karma hakikat teknolojileri üstünde araştırmalar yapan firmalar aralarında bulunan Meta, geçtiğimiz aylarda karma realite gözlüğü olan Quest Pro modelini tanıtmıştı.

Samsung, Google ve Qualcomm, yaptıkları ortaklık ile birlikte hem Meta'nın Quest Pro modeline hem de Apple kadar tanıtılacak olan karma hakikat gözlüğüne karşı taraf olmayı hedefliyor. Teknoloji dünyasının en kayda değer firmaları arasında bulunan Samsung, Google ve Qualcomm'un karma hakikat gözlüğü ile ilgili çalışmalarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/02/samsung-google-ve-qualcomm-karma-gerceklik-platformu-gelistirmek-icin-is-birligine-gitti