Teknoloji dünyasının büyük abilerinden olan ve pat diye fazla kategorideki ürünleri ile diğer birçok kişinin kullanıcısı olduğu Samsung hakkında neleri biliyorsunuz?

Samsung hakkında bilinmeyenler!

Dilerseniz sözü uzatmadan sizleri video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

Samsung isminin anlamı ne?

Ilk Kez Samsung’un Seul, Güney Kore merkezli bir şirket olduğunu belirtmek gerek. Samsung fiilen Sam ve Sung olarak iki parçadan oluşan bir kelimedir ve bunların bir anlamı var. Sam ‘üç’, Sung ise ‘yıldız’ anlamlarını taşır. Yani Samsung’un anlamı “üç yıldız” çağırmak.

Kısaca Samsung’un isim DNA’sı, yani bu 3 yıldız enerjik olmayı, sonsuzluğu ve büyüklüğü temsilcilik ediyor

Erişte fabrikası olarak kuruldu

Bugünün en büyük teknoloji devi olan Samsung, 1938 yılında 40 kişilik bir ekiple erişte fabrikası olarak kuruluyor. Asyalı halk müziği genel olarak makarna ve erişte gibi ürünleri sıklıkla tükettikleri için Samsung yiyecek sektöründe büyük bir ivme yakalıyor. Hal böyleyken Ülkede ancak herkes Samsung’u tercih ediyor ve gücüne zorlama katıyor.

Samsung, Apple’dan 38 yıl önce kuruldu

Samsung’un Microsoft ve Apple’dan daha artı çalışanı var: Samsung ayrıca ayrı sektörlerde de bulunduğu için hem de üretim yapan bir şirket olduğu için Apple ve Microsoft gibi şirketlere kıyasla fazla daha fazla kişiye iş imkanı sağlıyor.

Örnek tahsis etmek icabında, Kore ordusunun filosunda yer alan KF-16 savaş uçaklarını Samsung geliştiriyordu. Alt sonra bu bölümü Kore Havacılık ve Uzay Sanayii’ye devrederek savaş uçakları geliştirmeyi bırakıyor. O Kadar oysa Apple ve Microsoft’un istihdam ettiği kişi sayısı 100.000 civarındayken bugün Samsung’ta yaklaşık 400.000 birey çalışıyor.

İlk zeki saat

Akıllı telefonlar hayatımızda olmazsa olmaz bir ışık halkası geldi, bunun yanına telefonlarımızla düzenli çalışan zeki saatlerde var emrindeki. Peki Samsung’un 1999 yılında piyasaya çıkardığı ilk zeki saati biliyor muydunuz? Cihazın ismi SPH-WP10 olarak geçiyor. Gerçekten bunu bir telefon olarak da kabul edebiliriz çünkü sesli arama yapabildiğiniz menülerde gezebildiğiniz ve menülerde ziyarete gitmek için arkadan aydınlatmalı LED’i bulunan bir saatten bahsediyoruz. 50 gram ağırlığında ve 2 cm kalınlığında olan bu telefonla 90 dakika her tarafında tavır yapabiliyordunuz.

Şöyle bir reel var, Türkiye’de birincil telefon görüşmesi bile 1994 yılında Tansu Çiller ve Süleyman Demirel aralarında yapılıyor, yani 1998 yılında böyle bir saatin temelini atmak teknolojik açıdan alkışlanacak bir durum diyebiliriz.

Samsung’un Android gibi kendi akıllı işletim sistemini kullanan telefonları da var

Olasılıkla çoğunuzun duyduğu Samsung’a ait Tizen işletim sistemi Samsung Z serisi akıllı telefonlarda da kullanılıyor. Bu telefonlar çoğunlukla uzakta doğu ülkelerinde yerinde fiyatlarla satılıyor.

Samsung’un sahip olduğu çoğu spor kulübü var

Teknoloji devi Samsung bununla beraber 6 adet profesyonel 7 adet de amatör spor kulübü bulunuyor. Emrindeki bu rakamlar değiştirilmiş olabilir çünkü e spor alanında bir sürü buluş oluyor. Keza Samsung dünyanın en büyük e-spor kulüplerinden birinin de sahibi.

Hatta LoL 2017 Dünya Şampiyonası’nda Fenerbahçe ve Samsung karşısında karşıya geliyor ve Fenerbahçe maçı ucu ucuna kaybediyor.

Dünyanın en büyük gökdeleni

Burc Halife’yi çoğumuz duymuşuzdur. 828 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek gökdeleni. Peki bu gökdelen kim tarafından yapıldı? Tabi ki Samsung göre.

Projenin maliyetinin 850 milyon doları aştığı belirtiliyor. Peki Samsung niçin böyle bir işe kalkıştı? Koskoca teknoloji devi inşaat işiyle niye uğraşsın diyebilirsiniz. Samsung kendini her alanda kanıtlamayı seviyor ve bu yüzden öteki teknoloji şirketlerine nazaran her sektörde kendini kesin etmeyi istiyor. Bu yüzden de çok daha fazla insana meslek imkanı sunuyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/samsung-hakkinda-bilmediginiz-7-madde