Samsung'un sözde iletken, biyofarma ve telekomünikasyon birimlerine 205 milyar dolar yatırım yapacağını geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere bu yatırımlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Samsung göre açıklanan bilgilere kadar şirket, ABD'nin Teksas eyaletinde güya iletken fabrikası kuracak.

Geçtiğimiz dönemlerde fabrikayı hazırlamak için Arizona ve New York'u da değerlendiren Samsung, Samsung tarafından paylaşılan bilgilere göre fabrikasını Teksas'ta kurmaya karar verdi. Açıklanan bilgilere göre sanki iletken fabrikası 17 milyar dolar yatırım ile birlikte kurulacak.

Fabrikanın kurulma amacı ise teknoloji sektörünün yaşadığı çip krizinin önüne geçmek. Hatırlatmak gerekirse o kadar çok teknoloji üreticisi çip krizi sebebiyle üretimi askıya alma noktasına gelmişti. Kurulacak olan fabrika içinde otomobiller, telefonlar ve diğer elektronik cihazlar için değişik çipler üretilecek.

Samsung tarafından aktarılan bilgilere göre fabrika içinde 5G ve yapay akıl için kullanılan yüksek teknolojili çipler üretilecek. 17 milyar dolarlık güya geçirgen fabrikası Samsung'un bugüne değin ABD içinde yaptığı en büyük yatırım olacak. 17 milyar dolarlık yeni yatırım ile birlikte Samsung'un ABD'de yaptığı yatırımların toplamda 47 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim.

Teksas eyaletine bağlı Austin şehrinin hemencecik dıştan kurulacak olan fabrikanın inşaatına önümüzdeki yıl başlanacak. 2 bin kişilik istihdam yaratması beklenen fabrikanın 2024 yılının ikinci b tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/25/samsung-teksas-ta-17-milyar-dolarlik-yari-iletken-fabrikasi-kuracak