Türkiye’deki Samsung Gear VR fiyatı 350 TL ile 450 TL arasında değişiyor.Samsung Gear VR ‘ın 2 modeli bulunuyor. İnternet te fiyatı ucuz olan olanlar genellikle 1. versiyon (ilk çıkan) modellerdir. Sanal gerçeklik tecrübesini daha iyi yaşamak istiyorsanız 2. nesil modeli daha uygundur. 

Samsung Gear VR2 yada Samsung Gear Vr Innovator Edition (yenilikçi sürüm) olarak geçiyor. Yeni sürümde, ilk sürümdeki bazı eksikler giderilmiş. Yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi en büyük değişikliklerden birisi, merceklerde buğulanmayı engellemek için fan eklenmesioldu.

Samsung Gear VR ‘ın yeni sürümünde gelen bir diğer özellik ise, USB şarj kablosu ile kullanım oldu. Sanal gerçeklik uygulamaları ve oyunları cihazınızın şarjını çok hızlı tüketebiliyor. Bana göre USB kablosu ile kullanım tam yerinde bir özellik olmuş.

Sanal gerçeklik gözlüklerinde genelde gözlük giyildikten sonra genel olarak bir kumanda yardımı ile kontrol yapılıyor. (örneğin oculus rift) Samsung Gear Vr da bulunan gelişmiş panel ile gözlük yazılım arayüzünü (oculus home) ve gözlükte bulunan bir çok uygulamayı kontrol edebiliyorsunuz.Özellikle sanal gerçeklik oyunları, telefonunuzun donanımını yoğun olarak kullanıyor. Buda doğal olarak şarjınızın hızlı bitmesine neden oluyor Samsung Gear VR2′de bulunan şarj soketine Samsung uyumlu bir şarj aletini taktığınızda, gözlüğü kullanırken aynı zamanda telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz.