Uzun zamandır büyük bir Windows güncellemesi ile karşımıza çıkmayan Microsoft, kısa süre sonra Windows'un yeni versiyonunu görücüye çıkarabilir. Microsoft kadar online olarak düzenlene Microsoft Build 2021 etkinliğinde tavır yapan Microsoft CEO Satya Nadella, Windows'un yeni versiyonunun yakın zamanda tanıtılabileceğini paylaştı.

Dün başlayan ve yarın sona erecek olan Microsoft Build 2021 etkinliğinde şu başlıca kadar Windows ile ilgili herhangi yeni bir bilgi paylaşılmadı. Ortaya meydana çıkan bilgilere kadar ise bu durumun temel nedeni Microsoft'un Windows'un yeni versiyonu için farklı bir etkinlik hazırlamak istemesi.

Microsoft CEO Satya Nadella tarafından yapılan Windows açıklaması ile birlikte bu durum doğrulanmış oldu. Nadella, yaptığı açıklamada yakında geliştiriciler için daha büyük idareli fırsatların kilidini açtırmak için son on yılın en manâlı Windows güncellemelerinden birini paylaşacaklarını da aktardı.

Yeni nesil Windows konusunda inanılmaz derecede heyecanlı olduğunu da bildiren Nadella, her Windows geliştiricisi için daha artı fırsat yaratacaklarını da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz aylarda Microsoft'un Windows için yeni başvuru formu mağazası üstünde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Laf konusu tatbik mağazası Windows'un yeni versiyonu ile karşımıza çıkabilir. Başvuru Formu mağazasının yanı sıra ise ayrıca tasarım hem de kullanıcı deneyimi açısından Windows'un oldukça değişmesi bekleniyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/26/satya-nadella-yeni-nesil-windows-konusunda-inanilmaz-derecede-heyecanliyim