Netflix'in 6.99 dolarlık reklam destekli modeli, geçtiğimiz kasım ayında yayına alınmıştı. Reklam destekli model, ilk olarak 12 pazarda kullanıma açılmıştı. 1 Kasım'da, yeni planı ilk deneyenler Kanada ve Meksika aboneleri oldu. Bu abonelik modeli sonradan 3 Kasım'da ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Brezilya'da sunuldu.

İspanya ise 10 Kasım'da bu modeli kullanmaya başladı. Laf konusu planın ülkemize ne vakit geleceği ve Türk Lirası olarak nasıl ücretlendirileceği hemen şimdi muhakkak olmasa da Bloomberg'ün haberine kadar reklam destekli abonelik modelini kullanan aktif kullanıcı sayısı şu anda 1 milyonu aşmış durumda.

Şirketin kullanıcı tabanı ise reklamlı abonelik modelinin lansmanından itibaren birincil ayda yüzde 500'den pozitif, ikinci ayında ise yüzde 50'den artı büyüdü. Yani hala popüler olan reklamsız model olsa da doğrusu reklamlı abonelik modeli de platforma yeni kullanıcılar kazandırıyor.

Netflix, daha önce yaptığı açıklamalarda reklamlı abonelik modelinde bir takım içeriklerin reklamsız olacağını açıklamıştı. Hem şirketin bu planda indirme özelliğini kaldıracağı da gündemdeydi. Keza benzer bir şekilde Disney de reklamlı abonelik modelini yayına almış ve bu modelde reklamları saatte dört dakika ile sınırlamıştı. 

sırası gelmişken Netflix, şifre paylaşımı konusunda da sert adımlar atıyor. Zira şifre paylaşımını müdahale etme ile Netflix, büyük bir sınavdan aşmak üzere. Bu durum, milyonlarca kullanıcıyı arkadaşlarının hesaplarını kullanmayı bırakmaya zorlayacak ve bu noktada ise kişiler ya Netflix'ten çıkacak veya ödeme yapmaya başlayacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/20/netflix-reklamli-abonelik-modeli-1-milyon-aktif-kullanici/