Hatırlarsanız Engin Altan Düzyatan'ın da kurucularından olduğu sinema ve dizi dünyası için NFT projesi Wideangle'ın detaylarını sizlere aktarmıştık. Haziran ayında Türkiye'deki operasyonunu başlatan Metaverse girişimi The Sandbox, sinema Web3 yatırım platformu  Wideangle ile yeni bir iş birliği için bir araya geliyor. Wideangle ile The Sandbox'ın aralarında planan meslek birliği, sinema endüstrisi ve metaverse girişimlerini bir araya getirebilecek inovatif bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

İş birliği kapsamında Wideangle'ın kullanıcıları, kendi ürettikleri içeriklerin bir yansımasını The Sandbox metaverse platformu üzerinden milletlerarası mecrada yayınlayabilecek. İkili, şu an için Wideangle'da üretilen film ve dizileri The Sandbox metaverse ortamında da değerlendirerek içerik üreticilerine yeni bir kazanç modeli oluşturmayı kapsayan bir iş modeli ilerletmek için çalışıyor. 

Wideangle kurucu kadrosunda, sinema TV dünyasının ünlü isimleri Engin Altan Düzyatan,  Birand Tunca ve Umut Tanyolu'nun yanı sıra Ercan Gümüşkaya, Çağlan Tanrıverdi, Efe Acar, İsmail Tomrukcu ve Oğuzhan Bozkurt'un arasında bulunduğu deneyimli isimlerin yer aldığını hatırlatalım. Wideangle ekibi, film ve dizi endüstrisine NFT'ler yoluyla merkeziyetsiz bir nakit sızıntı sistemi getirmek için yola çıktı.

Sinema, dizi ve dijital içerik projelerine finansman temin etmek için tasarlanan Web3 platformu, sinema endüstrisine yerleştirmek isteyenler için de inovatif bir seçenek sunuyor. Bu bağlamda Wideangle, yatırımcıların üretilen projeye iki taraflı olabilecekleri bir yapı ile sinema ve dijital içerik projelerini hayata geçirecek.

giderken Wideangle'ın film ve dizi sektörüne adını başta 41. İstanbul Film Festivali zarfında Köprüde Buluşmalar'ın Yenilikçi Teknolojiler Destekçisi olarak duyurduğunu hatırlatmakta avantaj var. Teşebbüs, sonradan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Beyoğlu Kültür Yolu, Ankara Kültür Yolu etkinliklerinde düzenlediği söyleşi ve konferanslarla sektördeki görünürlüğünü artırdı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/19/sinema-web3-yatirim-platformu-wideangle-in-kullanicilari-iceriklerini-the-sandbox-ta-yayinlayabilecek