Apple’ın yeni patentine tarafından Siri yakında yanıltıcı sesleri saptamak için telefonun ivmeölçer özelliğinden yararlanacak. Bu sayede kullanıcı “Hey Siri!” komutu verdiğinde yapay akıl, bu sesin cihaz sahibine ait olup olmadığını tespit edecek. Onun sesini taklit eden kişileriyse otomatik olarak algılayacak.

Zeki telefonunuz kilitliyken Siri özellikleri otomatik olarak kısıtlanıyor. Bu yüzden aygıt kilit halinde olduğu sürece bir sahtekarın size bu yolla hasar verme olasılığı epey düşük. Fakat kilitli değilken; yoksa olası diğer tehlikelere karşısında gerçi ek güvenlik önlemleri almakta üstünlük var.

Apple bu berat için daha çok AirPod cihazlarına odaklanmış durumda. Ama beklenen buluş kabul edildiği takdirde iPhone, iPad, HomePod ufak ve daha çoğu cihazda uygulayacak.

öte taraftan şirket ilerleyen dönemlerde bu patentten iyice vazgeçme yoluna da girebilir. Zira Apple’ın şimdiye değin patentini alıp uygulamadığı çok sayıda nitelik bulunuyor. Söz konusu özelliğin hayata geçip geçmeyeceği ise ilerleyen zamanlarda kesin olacak.

Peki ya siz Apple’ın bu güvenlik odaklı özelliğiyle ilgili neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/siri-apple-cihazlarini-sahtekarlardan-koruyacak
Yorumlar