Az Önce haberin detayları ortaya çıkmasa da Sony, Discord’a sermaye desteği verdi ve ortaklık kurdu.  Sony bu yatırımla Discord ile PlayStation konsolları arasında entegrasyon kuracaklarını duyurdu.

Xbox Game Pass, Mayıs ayı takvimiyle nefesleri kesti

Microsoft bugün yaptığı açıklamada Xbox Game Pass aboneleri için Mayıs ayında FIFA 21 ve Inkar Dead Online'ın da aralarında olduğu yeni oyun liste duyurdu.

Discord ile Sony PlayStation aralarında nasıl bir entegrasyon kurulacağı ise muhakkak değil. Bu entegrasyonun,  PlayStation konsollarına gelen tam teşekküllü bir Discord uygulaması olma ihtimali var. Öteki bir olasılık ise bu entegrasyonun daha sınırlı olması ve yalnızca PlayStation Network (PSN) ve Discord hesaplarının birbirine bağlanması.

Discord, 2020 yılıyla birlikte en fazla dikkat çeken sohbet platformlarının başında geliyor.

Discord, özellikle pandemi döneminde görüntülü röportaj desteği sayesinde oyuncu kitlesinin açık havada da dikkatleri üzerine çekti. Sony ise satış başarısı belirten Playstation 5 için daha organik bir oyuncu iletişim kurmanın ardından. Bu anlamda Sony  Discord ortaklığı ile PlayStation için daha ilk elden bir irtibat kurulabilir.

Son zamanlarda da platform Microsoft gibi büyük firmaların radarına girdi. Çevrimiçi sohbet platformu 140 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Platform 2020 yılında ise takriben 130 milyon dolar gelir elde etti.

Microsoft, Epic ve Amazon’un da yakın zamanda dikkatini çeken Discord, Microsoft kadar yapılan 10 milyar dolarlık teklifi reddetti. Egemen kalmak isteyen platform, Epic ve Amazon ile olan görüşmelerine de son verdi. Bu anlamda platformun Sony ve Playstation entegrasyonunun yalnızca bir meslek ortaklığı seviyesinde kalma ihtimali yüksek.

Discord nedir?

Discord, en basit tabirle bir sohbet programıdır. Skype ve sözde programlar gibi öbür insanlarla internet üzerinden sesli, görüntülü ve yazılmış bir şekilde iletişim kurabilmenizi sağlar. Genelde çevrimiçi bilgisayar oyunları oynayan kişiler göre seçim edilen Discord sesli ve yazılmış iletişimin yanında video aramalarını da destekler ve canlı yayın açabilmenize olanak verir. Yani sesli olarak konuştuğunuz kişilere yayınlama yapabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/playstation-oyunculari-sony-discord-ortakligi
Yorumlar

Kategori Haberler