Sony, PS5 lansmanıyla birlikte uzun süredir beklenen geriye doğru dönük oyun desteği politikasıyla karşımıza çıktı. Lansmanda Game Boost adıyla bahsedilen PS5 özelliği için Sony, markalaşma yoluna gidiyor.

PlayStation Now Mayıs ayı oyunları duyuruldu

Geliştirici Sony, Mayıs 2021 oyunlarını duyurdu. PlayStation Now platformunda Nioh, Jump Force ve  Streets of Rage 4 yapımlarının yer alacağını bildirdi.

Sony, yayınladığı kısa tanıtım videosu ile birlikte özelliğin logosunu da kullanıcılara ilk kez gösterdi. Bu özelliğin markalaştırma çabası ise Sony’nin geriye doğru dönük oyun desteğini fazla daha fazla mı genişletecek yorumlarına neden oldu.

PS4 oyun desteği özelliği için esas beklenti ise hali hazırda verilen geriye doğru dönük desteğin iyileştirilmesi. Hali hazırda Sony, PS5 konsolunda 4 bini aşkın PS4 oyununa yardım veriyor.

Konsol piyasasında Sony’nin en büyük rakibi Microsoft ise geriye doğru dönük destek konusunda a çok daha deneyimli. Işyeri Xbox One oyunlarını da epeyce başarılı şekilde Xbox Series X konsoluna düzenli ayla getirdi.

Sony, PlayStation 5 Game Boost özelliği için logo tasarladı

PlayStation oyuncuları da Sony’nin aynı başarıyı tekrarlamasını bekliyor. Sony’nin Game Boost özelliğini marka haline getirme çabası bu açıdan kayda değer.

PS5 Game Boost özelliği için dikkat edilmesi gerekenler

Sony, PS5 blogunda geriye dönük PS4 oyun desteği için bir takım ipuçları yayınlamış durumda. Buna tarafından PS5, geriye dönük düzen için daha önce de belirttiğimiz gibi 4 bini aşkın oyuna destek veriyor. İşte geriye dönük düzen için dikkat edilmesi gerekenler:

– Seçili PS4 oyunları, PS5 konsolundaki Game Boost özelliğinden faydalanabiliyor. Bu özellik PS4 oyunlarının daha yüksek ya da pürüzsüz bir kare hızıyla  çalışmasını sağlayabilir.

– Çoğu PS4 oyunu PS5 konsollarında oynanabilse de PS4 konsollarında mevcut olan bazı işlevler PS5 konsollarında kullanılamayabilir. Ilave olarak bazı PS4 oyunları, PS5 konsollarında oynandığında kusur verebilir veya beklenmedik davranışlar sergileyebilir.

– PS5 konsollarında PS4 oyunlarınızla oynamak üzere eklentiler satın almadan önce oyun deneyiminden memnun olup olmayacağınızı bakmak için lütfen PS4 oyunlarınızı PS5 konsolunuzda oynamayı deneyin.

– PS5 sisteminizi her zaman sistem yazılımının en yeni sürümüyle güncelleyin.

Sony’den PlayStation oyuncularına Discord müjdesi

Sony, PlayStation oyuncuları için Discord müjdesi vermeye hazırlanıyor. Sony, PlayStation ile Discord aralarında entegrasyon yapma arkasından. İşte teferruatlar...

PlayStaion 5 Game Boost özelliğini desteklemeyen PS4 oyunları ise şu şekilde:

DWVR

Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One

TT Isle of Man – Ride on the Edge 2

Just Deal With It!

Shadow Complex Remastered

Robinson: The Journey

We Sing

Hitman Go: Definitive Edition

Shadwen

Joe’s Diner

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ps5-game-boost-ozelligi-ps4-oyun-destegi-tanitim
Yorumlar

Kategori Haberler