Sony, dijital PlayStation oyunları üstünde tekeli olduğunu bahis ediyor. Bloomberg’in haberine göre dava, Sony’nin dijital oyun satışlarını PlayStation Store ile sınırlandırmak istemesine dayanıyor. Dava esas olarak Sony’nin 2019′da Amazon, Best Buy ve Walmart gibi üçüncü taraf perakendecilerin dijital oyun kodlarını satmasına değiniyor. Sony, bu perakendecilerin kendi dijital oyunlarını satmasını istemiyor.

Davanın arkasındaki kişilere tarafından bu başvuru, perakende olarak satılan fiziksel oyunlara kıyasla, şirketin oyun fiyatlarını yoklama etmesini sağlıyor. Sony fiziki oyunların fiyatlarını değişmez tutabilirken dijital oyunların fiyatlarını üçüncü taraf perakendecilerde değişmez tutamıyor. Oyuncular PlayStation Store’dan dijital oyun almak istediklerinde üçüncü taraf perakendecilere tarafından yüzde 175 gibi bir fiyat farkı ile karşılaşıyor.

Hâl böyle olunca oyuncular doğal olarak ucuz olanı tercih ediyor. Sony, üçüncü taraf perakendecilerin dijital oyunları ucuza satmasını istemiyor. Dava, San Francisco Bölge Mahkemesinde dosyalandı. Davanın ne zaman sonuçlanacağı muhakkak değil.

Siz Sony’nin bu davasını haklı buluyor musunuz ? Sony’nin dijital oyunlarını üçüncü taraf perakendecilerden daha pahalıya satması hakkında ne düşünüyorsunuz ? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/sony-dijital-oyun-satislari-icin-savas-acti
Yorumlar