Bildiğiniz gibi Sony’nin çok yakında PlayStation 4’ün yeni bir versiyonunu satışa çıkaracağı bir süredir çok konuşulanlar arasında. Japon teknoloji devi bu konuda detay vermeken kaçınsada şirkete yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiler sayesinde playstation 4K hakkında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İlk olarak, PlayStation 4.5 veya PlayStation 4K olarak adlandırılan bu yeni oyun konsol, Sony içinde NEO kod adıyla çağırılıyor. 

NEO kod adlı bu yeni konsolla ilgili belgeleri ele geçiren yeni kaynaklara göre, cihaz Ekim ayında satışa sunulacak. PlayStation VR’ın yanı sıra PlayStation 4K da tanıtılacak ve kısa süre sonra her ikiside raflardaki yerlerini almış olacaklar.

Yeni detaylara göre, bu dakikadan sonra çıkacak PS4 oyunları iki farklı modda gelecek. Şimdiki PS4’ler için hazırlanmış bir temel mod, bir de PlayStation 4K için hazırlanmış bir NEO modu var. Oyunların bu NEO modu oyunculara daha yüksek kare hızı ve daha yüksek çözünürlük sunacak. Çözünürlük oyununa göre 4K’ya kadar çıkabileceği düşünülüyor. Üstelik geliştirmeler bu kadar değil. Bu yeni versiyon CPU, GPU ve RAM konusunda da daha PS4'e göre kat kat daha iyi olacak.