Ashoka, öncelikli toplumsal sorunlara etkili ve daimi çözümler getiren sosyal girişimcileri tespit etmeye ve desteklemeye devam ediyor. Ashoka'nın sosyal girişimcilik ağına katılan dört yeni sosyal girişimci kesin oldu.

Haber medyasını özgürleştirmek odağında çalışan ve NewsLabTurkey'in kurucusu olan Sarphan Uzunoğlu, teknoloji aracılığıyla gençleri güçlendirerek istihdama dahil etmek için çalışan Kodluyoruz'un kurucusu Gülcan Yayla, toplumsal dayanışmayı şeffaf ve güvenilir bir modelle büyütmek hedefiyle çalışan İhtiyaç Haritasının kurucuları Ali Ercan Özgür ve Mert Fırat Türkiye'den küresel Ashoka Fellowship Ağı'na katılan yeni Ashoka Fellowları oldu.

Ashkoka'ya yeni katılan girişimcilere göz atalım:

Gülcan Yayla (Kodluyoruz):

Eğitim sisteminin, teknolojinin ve meslek dünyasının dinamiklerini yakalayamaması her yıl on binlerce gencin kariyer hedefleriyle aldığı eğitim aralarında sıkışıp kalmasına sebep oluyor. Gülcan ve Kodluyoruz ekibi, teknoloji alanında gençlere ilk işlerine adım atacakları eğitimleri sağlıyor ve hayatlarının en önemli yıllarında destek alacakları bir kalabalık oluşturuyor.

Sarphan Uzunoğlu (NewsLabTurkey):

Haberin verilme şekli ve haberi kıymetli kılan metotların tamamıyla değiştiği; kutuplaşma ve hatalı veri krizleri idealist, analist, eleştirel, bağımsız ve bugünle değil gelecekle ilgilenen gazetecilerin desteklenmesi ve güçlendirilmesi her zamankinden daha pozitif tartma taşıyor. Sarphan ve NewsLabTurkey ekibi, mentörlük desteği ve mikro hibe programları yoluyla gazetecileri ve iletişim aktivistlerini güçlendiriyor; haber medyasında toplumun her kesimine konuşacak, bağımsız, objektif ve bilgi odaklı haber paylaşımları yapılmasına bölge açıyor.

Ali Ercan Hür & Mert Fırat (İhtiyaç Haritası):

Türkiye'de bağış sistemleri ve bir takım sivil toplum kurumlarına karşısında duyulan güven eksikliği, desteklerin gereksinim sahipleriyle buluşmasına engel oluyor. Özellikle gereksinim sahiplerine ayni yardımlar grubuna giren mahsul, eşya gibi destekleri ulaştırmak isteyenler kendilerine muhatap bulamıyor; dolayısıyla ihtiyaç sahipleri bu fırsattan yararlanamamış oluyor. Hemen Olan, güncel ve hayati ihtiyaçlar, veri olarak işlenmediği ve tescil altına alınmadığı için millet kurumları da bu konuda adım atmakta zorlanıyor. Ali Ercan, Mert ve İhtiyaç Haritası ekibi, gereklilik sahiplerini ve destekçileri, transparan ve birebir şekilde buluşturarak bu alandaki büyük bir boşluğu dolduruyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/25/sosyal-girisimcilik-platformu-ashokanin-ashoka-fellowship-agina-katilan-dort-girisimci