Spark AR platformuna yeni fonksiyonlar ekleyen Facebook'un geliştiricilerin daha karışık filtreler üretebilmesini sağladığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Dün ise F8 geliştirici konferansında Spark AR ile ilgili açıklamalarda yer alan Facebook, artırılmış gerçeklik platformunun yeni özellikler kazandığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere tarafından Spark AR, yakında görüntülü mülâkat platformlarında da aktif olarak kullanılabilecek. Spark AR desteği doğru görüntülü görüşmeler esnasında artırılmış hakikat teknolojisi ile oluşturulan efektler kullanabileceksiniz.

Spark AR'ın sunduğu artırılmış gerçeklik efektlerinin Messenger, Instagram ve Portal gibi platformlarda kullanılması hedefleniyor. 2017 yılında gerçekleştirilen F8 geliştirici konferansında tanıtıldığından bu yanlamasına 600 bini aşkın içerik üreticisi göre kullanılan Spark AR ile bugüne değin 2 milyonu aşkın artırılmış realite efekti geliştirildi.

Geliştirilen artırılmış realite efektlerinin Facebook ve Instagram'da aktif olarak kullanıldığını da ekleyelim. Sadece artırılmış hakikat efektleri ile sınırlı kalmayacak olan Spark AR, görüntülü görüşmeler sırasında oyunlar oynanmasına da olanak tanıyacak.

İçerik üreticileri Spark AR'ı kullanarak görüntülü görüşmeler esnasında oynanabilecek artırılmış realite tabanlı oyunlar geliştirebilecek. Şu an için test aşamasında olan bu özelliklerin önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması bekleniyor. Son olarak F8 geliştirici konferansında yapılan açıklamalara tarafından Facebook'un artırılmış gerçeklik gözlükleri üzerinde çalıştığını da belirtelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/03/spark-ar-goruntulu-gorusmelerde-artirilmis-gerceklik-efektleri-kullanmaniza-olanak-saglayacak