İlk ilk önce Snapchat ile karşımıza meydana çıkan 24 saat içinde kaybolan hikayeler konseptinin süre içinde büyük bir popülerlik kazanarak Facebook'tan Instagram'a, LinkedIn'den WhatsApp'a dek az kalsın her platformdan yer almaya başladığını sizlere aktarmıştık. 

Clubhouse ile karşımıza çıkan sesli canlı yayınlar özelliği de kısa süre içinde hikayeler dek popüler bir noktaya gelebilir. Kısa süre içinde manâlı bir popülerlik kazanan Clubhouse, öteki tüm sosyal ağ platformlarının benzer bir özellik üstünde çalışmasına da neden oldu. 

Konu ile ile ilgili açıklamalarda bulunan Spotify CEO'su Daniel Ilave, bir sonraki "Hikayeler" özelliğinin sesli canlı yayınların olacağını ve gelecekte her platformun kendi canlı sesli içerik özelliğine sahip olacağını paylaştı. Andırmak icabında , Facebook, Instagram, Reddit, Twitter, Discord, Telegram ve LinkedIn benzer özellikler üstünde çalışıyor.

Spotify'ın, Clubhouse'ın yükselişinden bu yanlamasına canlı sesli içerik özelliği üzerinde çalışan firmalardan biri olduğunu ekleyelim. Spotify, takriben 1 ay önce Clubhouse klonu olarak ortaya çıkan  uygulamasını satın aldığını duyurdu. Clubhouse ile aynı bir şekilde çalışan Locker Room, spor, kültür ve müzik gibi alanlarda sesli canlı yayınlar yapılmasına olanak tanıyor.

Daniel Ilave kadar yapılan açıklamalara kadar Spotify göre satın alınan Locker Room, yeni bir ad ile Spotify içinde karşımıza çıkacak. Sıfırdan bir nitelik geliştirmek yerine sesli canlı yayınlar olabilmek için Locker Room'u satın alan Spotify, platformu “Spotify Greenroom” ismi ile kısa vakit daha sonra karşımıza çıkaracak. Spotify'ın güncel verileri ile ilgili de konuşan Ek, platformun toplamda 356 milyon üyeye sahip olduğunu ve bu üyelerin 158 milyonunun Premium abone olduğunu da paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/30/spotify-ceo-su-daniel-ek-tum-platformlarin-kendi-sesli-canli-yayin-ozelligine-sahip-olmasini-bekliyorum