Dünyanın en popüler müzik streaming platformlarından Spotify, sesli kitap pazarındaki gelişen fırsatı görerek sesli kitap uygulaması Findaway'i satın almayı planladığını açıkladı. Oysa satın almanın bedeline dair herhangi bir data paylaşılmadı. 

Findaway, sesli kitapları dağıtılmış platformlara yaymak ve Findaway Voices işletmesi aşağıda sesli kitap oluşturma hizmetleri sunmak da dahil elde etmek üzere birdenbire artı iş koluna sahip. Şirketin Spotify kadar satın alınmasıyla yazarlar anlatıcılarla eşleştirilebilecek ve bu da Spotify için yeni gelir kaynağı olacak. Findaway'in altyapısı, Spotify'ın sesli kitap kataloğunu seri bir şekilde ölçeklendirmesini ve tüketiciler için deneyimde icat yapmasını sağlarken, bununla beraber yayıncılara ve yazarlara dünya çapındaki kitlelere ulaşmaları için yeni yollar sunacak.

Spotify'ın kendi blogunda yer alan bilgilere kadar Findaway, 2027 yılına kadar hacminin 3,3 milyar dolardan 15 milyar dolara artması beklenen ve bu hızla çoğalan endüstrinin yazarlarına, yayıncılarına ve tüketicilerine hizmet eden bir platform ve tekliflerle bütün sesli kitap ekosisteminde etkinlik gösteriyor. Findaway, bağımsız yazarların hikayelerini yaratmaları ve hayata geçirmeleri için mevcut önde gelen teknoloji araçları yoluyla sesli kitapları herkes için ulaşabilir ülkü getirmek nedeniyle faal olarak çalışıyor.

Findaway, yazarların telif ücretlerini paylaşıyor ve bu da biri platformda Findaway göre dağıtılan bir kitap satın aldığında Spotify'ın para kazanacağı anlamına geliyor. Ayrıca, herhangi bir perakendeci gibi, halk müziği platformda bir kitap satın aldığında da bir miktar kazanç kesintisi de yaşanacak.

Anlaşmanın mali şartları açıklanmasa da satın almanın 2021'in dördüncü çeyreğinde kapanması bekleniyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/12/spotify-sesli-kitap-platformu-findaway-i-satin-almayi-planliyor