Ödeme sistemleri girişimi olarak hizmet veren Square'in maddi bitcoin cüzdanı geliştireceğini duyurduğunu geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Twitter ve Square CEO'su Jack Dorsey'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamalara göre Square, odağına bitcoini alan yeni bir çözüm geliştiriyor.

Jack Dorsey göre aktarılan bilgilere kadar Square'in yeni çözümü bir geliştirici platformu olacak. Platformun esas amacı ise merkezi olmayan parasal hizmetler oluşturmayı daha basit bir ülkü getirmek. Square'in yeni çözümünün ismi ise TBD olacak.

Square is creating a new business (joining Seller, Cash App, & Tidal) focused on building lahza open developer platform with the sole goal of making it easy to create non-custodial, permissionless, and decentralized financial services. Our primary focus is #Bitcoin. Its name is TBD.

— jack (@jack) July 15, 2021

TBD olarak adlandırılan Square'in yeni çözümü, Square'in ödeme hizmeti olan Cash App'in stratejik geliştirme grubu başkanı olarak da tahsis yapan Mike Brock liderliğinde geliştirilecek. Square'in yeni özelliğinin tıpkı fiziki bitcoin cüzdanında da olduğu gibi adamakıllı açık kaynak olacağını da ekleyelim. Şu lahza için TBD'nin nasıl çalışacağı konusunda ise herhangi bir data bulunmuyor.

Square'in bitcoin ve kripto para birimleri özelinde yeni bir nitelik üzerinde çalışmasının öyle sürpriz olmadığını da belirtelim. Teknoloji dünyasının kayda değer isimleri aralarında bulunan Twitter ve Square kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, bitcoin ve kripto paralara olan ilgisi ile tanınıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/16/square-den-odagina-bitcoini-alan-yeni-cozum-tbd