Valve’ın duyurduğu yeni el cihazını inceleyen IGN, geçen Perşembe günü yeni Steam Deck konsolunun 30 FPS oynanışı hedefleyeceğini açıklaması, birçok kullanıcıyı düş kırıklığına uğrattı.

Steam Deck mi Nintendo Switch OLED mi? İkisini kıyasladık!

Steam Deck’in kare hızı kafaları karıştırdı

Oysa Valve’den Pierre-Loup Griffais bu konudaki yorumunu duyurduğu Twitter gönderisinde, 30 FPS hedefinin performans testlerinde sorun yaratmadığını söyledi. öte taraftan cihazın daha iyi pil ömrü sunması için de bu sınırın bulunduğunu belirten Griffais, bu seçeneğin isteğe yan olarak açılabileceğini belirtti.

The "30 FPS target" refers to the floor of what we consider playable in our performance testing; games we've tested and shown have consistently met and exceeded that bar so far. There will also be lahza optional built-in FPS limiter to fine-tune perf vs. battery life.

— Pierre-Loup Griffais (@Plagman2) July 25, 2021

Yani IGN röportajında yalnızca 30 FPS oyun oynanabildiği anlaşılsa da, yeni gönderide bu durumun değiştirilebileceği ve Steam Deck’in 60 FPS oyun oynatabileceği anlaşılıyor. Oysa bir öteki kafa karıştırıcı nokta da Digital Foundry’den Richard Leadbetter’ın açıklamalarında bulunuyor.

A 30fps setting will be fine for demanding games, ayak with v-sync active please ensure that a new frame is synchronised with every other screen refresh (typical on consoles) to ensure consistency. 30fps capped bacak delivered unevenly at 16.7ms/33.3ms/50ms is anekdot a great experience

— Digital Foundry (@digitalfoundry) July 25, 2021

Leadbetter, Valve’in kendisine Steam Deck’in akıcı onarım hızını destekleyen bir ekrana sahip olmadığını belirttiğini açıkladı. V-SYNC özelliğinin bazı ekran sorunlarına yol açabileceği için bu fikre sıcak bakmayan şirketin 30 FPS’e kilitlemeye yöneleceğini de hem belirtti.

Pierre-Loup Griffais’in Leadbetter’ın bu gönderisine cevabı, Steam Deck’i peşine düşüp takip eden ve satın elde etmek planı yapanlar için belirleyici bir konumda bulunuyor. Çünkü halihazırda bilgisayar ve konsolda 60 FPS oyun oynama durumu birçok satın almayı birincil etkileyen faktörlerden oluyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/steam-deck-60-fps-oyun-oynatacak-mi