Esas olarak teknik özelliklerinden bahsedilmese de tanıtımdaki görüntülerde elektrikli otomobilin Subaru’nun öteki SUV‘larına benzeyeceği düşünülüyor. Toyota’nın e-TNGA ve Subaru’nun e-Subaru adı ile üretilen iki taraflı platformun üzerine yapı edilecek olan Solterra, ortaklığın diğer ürünü olan BZ4X ile benzer özellikleri taşıyabilir.

İki şirket bu platform üstüne inşa edilecek araçların Subaru‘nun çekiş sistemleri deneyiminden ve Toyota‘nın hibrit otomobiller için pil teknolojisi geliştirme deneyiminden yararlanmasını beklendiklerini belirtti.

Toyota ile birlikte Subaru da, öteki büyük otomobil üreticisi firmaların elektrikli araçlara yaptıkları pahalı yatırımlardan kaçındı. Şirketin bu yavaş yaklaşımı, en iyi ihtimalle mevcut pazar hakkında önemli bir araştırma yapma imkanı kolluyor şeklindi yorumlandı.

öte taraftan Subaru, bütün dünyada etkisini gösteren yarı geçirgen çip kıtlığından etkilenen firmaların arasına katıldı. Japon araba firması miktar sıkıntıları nedeniyle 2021 yılının ilk çeyreğinde küresel araç üretiminin 61 bin adet azalacağını belirtti. Konuyla ilgili konuşan Subaru CEO’su Namakura Tomomi, takvim bilançolara ilişkin olarak düzenlediği basın toplantısında sektörün geleceğinin çip sıkıntısı sebebiyle belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/subaru-ilk-elektrikli-otomobili-solterrayi-tanitti
Yorumlar