Anadolu Efes Girişim Atölyesi'nden doğan sürdürülebilir yiyecek teknolojileri girişimi olarak karşımıza çıkan Malty, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Malty tarafından aktarılan bilgilere kadar girişim, tohum yatırım turunda 2,4 milyon TL yatırım aldı.  

Tohum yatırımını Anadolu Efes'ten alarak ticarileşen birincil girişim olma özelliği de taşıyan Malty'nin yeni yatırım turuna Lima VenturesBoğaziçi Ventures Idare Heyeti Başkanı Agah Uğur, Girişimci Kurumlar Platformu Başkanı Tuğrul Ağırbaş gibi isimler de katıldı.

Anadolu Efes çalışanlarının reformcu fikirlerini hayata geçirebildikleri kurum içi girişimcilik programı Anadolu Efes Teşebbüs Atölyesi'nde Elif Özcü, Merve Yetiş ve Berkan Mifleh tarafından 2021 yılında kurulan Malty, temelinde malt bazlı sağlıklı atıştırmalıklar üretiyor. Malty'nin ileri dönüştürdüğü 1 kilogram ham maddede en az 1.000 litre su kullanımının önüne geçtiğini de ekleyelim.

Alınan yeni yatırım ile ilgili açıklamalarda yer alan Malty kurucuları, hedeflerinin önce Türkiye pazarında akabinde de global pazarda sürdürülebilir ve işlevsel gıdalar geliştirerek şipşak gelişmek ve sürdürülebilir bir bakış açısı ile döngüsel yiyecek ekonomisi meydana getirmek olduğunu dile getirdiler.

Malty ekibi göre aktarılan bilgilere tarafından teşebbüs, alınan yatırımla birlikte yiyecek endüstrisine dinç, ileri değişim ham maddeler kazandırmaya sürdürmek ve bu yolculuğunu globale taşımak için çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/09/surdurulebilir-gida-teknolojilerine-odaklanan-malty-2-4-milyon-tl-tohum-yatirim-aldi