Kan, idrar, doku testleri enfeksiyonların tespit ya da hastalığı engellemek için birincil adım. Bunun içinde en fazla vücudun kimyasını çözen kan testleri oldukça tartı taşıyor. Bu testlerle iltihabın varlığı, hastalıkları, pıhtılaşma ve lösemi gibi pek çok hastalık ile ilgili bilgiler elde ediliyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere kadar Portekiz merkezli afiyet platformu CRIAM; 2,1 milyon dolar yatırım aldı. Tur; SOSV, Artesian ve Portekiz merkezli Sosyal Tesir Fonu tarafından yönetildi. Şirket, yeni gelen yatırımı kan grubu ve hastalık tanı teknolojisinin geliştirilmesini ilerletmek için kullanacak. Amaçları Covid-19, sıtma gibi bulaşıcı hastalıkları tespit edecek deneme kitlerine hedefe kilitlenmek. 

CRIAM CEO'su Vitor Crespo kan testi için uygun fiyatlı ve portatif ekipmanın olmaması, ivedi şart senaryolarında kan naklini zorlaştırdığını söyleyerek geliştirdikleri teknolojinin önemini vurguluyor.  SOSV'nin kurucu ortağı Cyril Ebersweiler ise  şunları söyledi: "CRIAM'ın çözümü kritik durumlar için ezber bozan bir çözüm olduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Farklı Alanlara Yönlendirilmiş bulaşıcı hastalıkları tespit etmek için enerjik bir potansiyel sahip"

2016'da kurulan CRIAM; kan grubu ve rahatsızlık tespiti için süratli analiz karşılayan taşınabilir bir in vitro teşhis yani kişinin sıhhat durumunu devretmek için biyoloji ile ilgili örnekler üstünde kullanılan deneme cihazı geliştiriyor. Aygıt, acele şart zarfında elektrik ya da internetin olmadığı durumlar için planlanmış. Şirketin çözümü kan grubunu dakikalar içinde deneme edebiliyor.

Bu alandaki incelemeler elbette yalnızca bununla sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde The National Health Service yani Milli Sağlık Durumu Hizmeti kısa zaman önce semptomlar ortaya çıkmadan önce 50 kanser türünü deneme edebilen dünyanın en büyük kan testi denemesini başlattığını duyurdu. 

Sağlık Durumu platformu Sight Diagnostics, Covid-19'un neden olduğu etkileri araştırmak için kan analizörü yani bir kan örneğindeki öbür türde beyaz ve kırmızı kan hücrelerinin sayısını sayan bilgisayarlı, fazla özel ve otomatik cihaz üstünde çalışıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/25/tasinabilir-kan-testi-cihazi-uretmeye-odaklanan-criam-2-1-milyon-dolar-yatirim-aldi