Yapay Zeka teknolojisi 2025'te 350 milyar dolarlık pazar payına ulaşması planlanan tekstil endüstrisinin de değiştirdi ve dönüştürdü. Bu teknoloji, üretim sürecinde dikime hazırlık işlemlerinden kalite kontrole, renk değerlendirmesinden anlık stok ve verimlilik takibini süreçlerini etkiledi. Bu da yatırımcıların iştahını kabarttı ve alana yapılan yatırımlar dikkat çekmeye başladı. 

Bugün edindiğimiz bilgilere tarafından dokuma sektörüne odaklanan suni zeka teknoloji şirketi ZMO.ai 8 milyon dolar yatırım aldı. Çin merkezli şirketin yatırım turu, Hillhouse Capital liderliğinde gerçekleşti. 8 milyon dolarlık turunda GGV Capital ve GSR Ventures da yer aldı.

Şirket, Google'un eski mühendislerinden Ella Zhang ve uzun yıllar dağıtılmış teknoloji şirketlerinde yapay akıl üstüne çalışan Yang Han tarafından faaliyete geçirildi. ZMO.ai, temelde suni zeka teknolojisini kullanarak moda markalarına giysi tasarlıyor. Geliştirdikleri yazılıma yüz, boy, ten rengi, ceset şekli gibi parametreleri tanımlanıyor. Bu Nedenle markalar için özel tasarlanmış modeller ortaya çıkıyor.

Şirket; moda markaları için tasarım, bez seçimi, desen yapımı ve modelleme sürelerini kısaltıyor. Bu da şirketlere maliyet tasarrufu sağlıyor. ZMO.ai, gelecek dönemde  Çin merkezli seri moda markası Shein ile ortaklık yapmaya hazırlanıyor. 

Dün arz zinciri pazarı Fashinza, 100 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Prosus Ventures ve Westbridge göre müşterek yönetilen tura Accel, Elevation, ve ADQ katılmıştı. Hindistan merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 135 milyon dolara çıkmıştı. Yeni gelen yatırımın yeni pazarlara açtırmak için kullanılacağı açıklanmıştı.

Pawan Gupta ve Abhishek Sharma tarafından faaliyete geçen şirket, dokuma sektörüne odaklanıyor. Şirket, tekstil markalarını içten iş ortakları yani üreticilerle eşleştiriyor. Bu Nedenle şirketler aralarında en ince ayrıntısına kadar şeffaflığa dayalı kuvvetli bir bağ kurulmasını sağlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/18/tekstil-sektorune-odaklanan-yapay-zeka-teknoloji-sirketi-zmoai-8-milyon-dolar-yatirim-aldi