Perakende devi Tesco, daha önce sunduğu sadakat programlarıyla dikkatimizi çekmişti. Şirketin bankacılık kolu, bu hafta Tesco Clubcard sahibi 20 milyon müşteriye yeni ön ödemeli banka kartını tanıttı. Tesco Clubcard Pay+ isimli bu yeni ön ödemeli kart, aynı zamanda müşterilerin tasarruf hesabına da bağlanabiliyor. 

Müşteriler, Birleşik Krallık'taki herhangi bir banka üzerinden bakiye yüklemesi gerçekleştirebiliyor. gerçi Clubcard Pay+'ın iyice bir banka kartı olarak konumlanmadığını belirtelim. Mesela, ilave hesap veya otomatik ödeme özelliklerine sahip değil. Bunun yanına dikkat etmeniz gereken ekstra komisyon ücretleri de mevcut. 

Tesco Clubcard Pay+ nasıl çalışıyor? 

Bu ön ödemeli kart ile müşteriler ayrıca bir ödeme hesabına hem de tasarruf hesabına kavuşuyor. Clubcard Pay+, Visa'nın geçtiği tüm mekanlarda ve dükkanlarda kullanılabiliyor. 

Kartı, Tesco Bank uygulamasını kullanarak Birleşmiş Krallık'taki herhangi bir banka hesabına bağlamanız muhtemel. Özlem ederseniz, bu adımın ardından hesaba para yatırabilir ve alışveriş harcamalarınızı kontrol edebilirsiniz. 

Ödemenin küsuratlarını yukarı yuvarlayarak gerçekleştirdiğinizde, ödediğiniz ayrım, Round Up (hesap yuvarlama) isimli tasarruf hesabında birikiyor. Bu tasarruf hesabı ise kullanıcılara yaklaşık yüzde 0.25 faiz ödüyor. Faiz oranının yeniden uygulama üzerinden ayarlanabildiğini ekleyelim. 

Ayrıca tasarruf hesabında biriken meblağı dilediğiniz vakit diğer bir hesaba aktarma edebiliyorsunuz. 

Perakende devinin bankacılık tutkusu

Bu noktada Tesco Bank'in 1997'de kurulduğunu hatırlatalım. The Royal Bank of Scotland ve Tesco'nun yüzde 50 hisse sahibi olduğu Tesco Bank, Tesco'nun The Royal Bank of Scotland'ı satın almasıyla tamamen Tesco'ya ait oldu. 

Sigorta, kredi kartı, kredi, tasarruf, ipotek ve yolculuk ürünleri sunan Tesco Bank, 2014 yılında cari hesap seçeneği sunmaya başladı. Oysa bir süre önce cari hesap başvurularını askıya bölge şirket, Kasım 2021'de bütün cari hesaplarını kapattı. 

Tesco Bank'in Clubcard Pay+'ı çıkararak, geleneksel bankacılığı azıcık olsun bir kenara bırakarak yeni tür bankalara meydan okuduğunu söyleyebiliriz. 

Birleşmiş Krallık'ta faliyet bildiren Lloyds, Halifax ve yeni nesil banka Chase de Round Up yarı hizmetler sunarak müşterilerin tasarruf etmesini sağlıyor. Ancak bu bankaların sunduğu faiz oranları yüzde 0.01 ile yüzde 5 arasında değişiyor. 

Tesco Clubcard Pay+ sunduğu fırsatlar 

bu vesileyle Tesco Clubcard Pay+'ın başlangıçta 2021'in Mart ayında kullanıcılara sunulmaya başlandığınıı belirtelim. Şirket attığı bu yeni adımla, tüm Clubcard üyelerinin bu imkandan yararlanmasını sağlıyor. 

Hesabı açtığınız birincil 100 gün içinde Tesco'da harcadığınız her 1 pound için ekstra Clubcard puanı kazanıyorsunuz. Benzer şekilde Tesco açık havada yaptığınız harcamalarda ise her 8 pound için puan kazanabildiğiniz ekleyelim. 

Şu an için Tesco Clubcard Pay+ için ortak hesap seçeneğinin sunulmadığını da belirtmekte avantaj var. Hesaplardaki paralar ise Mali Servisler Tazmin Programı zarfında 85 bin pounda dek korunuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/16/tesco-on-odemeli-kart