Akıllı kumaş girişimi olarak karşımıza meydana çıkan Thread In Motion ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Endüstriyel giyilebilir teknolojiler ve entegre yazılımlar geliştiren Thread In Motion, geçtiğimiz Nisan ayında ise yeni ürünü olan Glogi'yi duyurdu.

Thread In Motion'ın yeni zeki eldiveni olan Glogi, vakit ve maliyetten yüzde 50 oranında verimlilik sağlamak hedefi ile geliştirildi. Edindiğimiz bilgilere tarafından Glogi, Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki olan CarrefourSA'nın 11 deposunda aktif olarak kullanılıyor.

Glogi'nin Sabancı Holding'in iştiraki olan CarrefourSA depolarında kullanılmasının sürpriz olmadığını da ekleyelim. Andırmak gerekirse Thread In Motion, geçtiğimiz yılın Eylül ayında Sabancı Ventures'tan yatırım almıştı. Thread In Motion'ın yeni zeki eldiveni Glogi, mülk giriş-çıkış, birleştirme, ayrıştırma, mal sayım, e-ticaret operasyonları gibi öyle çok meslek sürecinde kullanılabiliyor.

45 gramlık bir ağırlığa sahip olan Glogi, üstünde bir tuş takımı ve 1,5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduruyor. Bu ekran üzerinden görevler ve listeler basit bir şekilde peşine düşüp takip edilebiliyor. Herhangi bir ek cihaza ihtiyaç duymadan kimsesiz çalışan Glogi, endüstriyel alanlardaki PC ihtiyacını ortadan kaldırarak yer ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

Almanya ve İngiltere ilk olarak almak üzere toplamda 8 ülkeye ihracat yapan Thread In Motion, geliştirdiği yazılım platformu sayesinde veri analizi de sağlayarak lojistik sektöründe bütün süreçleri optimize etmeyi hedefliyor. 

Thread in Motion olarak kuruldukları günden bu yandan müşterilerine kulak veren ve onların geri bildirimlerini alarak isteklerine yanıt vermeyi görev bildiklerini gösteren Thread in Motion kurucu ortağı ve CEO'su Kadir Demircioğlu, özellikle pandeminin de etkisiyle lojistik sektöründe yaşanan büyük değişime düzen sağlamak üzere zeki eldiven Glogi'yi çıkardıklarını paylaştı.

Son olarak Thread in Motion kurucu ortağı ve CEO'su Kadir Demircioğlu'nun yarın gerçekleştireceğimiz Webrazzi Developer 2021 konuşmacıları arasında yer aldığını da hatırlatalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/04/thread-in-motion-in-cok-fonksiyonlu-yeni-akilli-eldiveni-glogi