İngiltere eski başbakanı Tony Blair'ın oğlu Euan Blair'ın kurucuları aralarında olduğu eğitim girişimi eski adıyla WhiteHat, yeni adıyla Multiverse, General Catalyst tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 44 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin değerlemesi aldığı yeni yatırımla 200 milyon dolara ulaştı. Tura Google Ventures, Audacious Ventures, Latitude ve SemperVirens'ın yanı sıra Index Ventures ve Lightspeed Venture Partners da katıldı

Girişim, gençlere şirketlerde asistanlık yaparak, koçluk ve eğitim sağlayarak onlar için üniversiteye bir alternatif sunduğunu söylüyor. Bu eğitimleri geliştirmek için kuruluşlarla birlikte çalışan ve sonra gelecek vadeden farklı alanlara yönlendirilmiş adayların bu rolleri yerine getirmesine muavin olan bir Birleşik Krallık şirketi olan Multiverse, aldığı yeni yatırımı New York'ta bir ofis açmak ve hizmetini genişletmek için 200 personel daha işe elde etmek için kullanacağını söylüyor. 

Multiverse, Facebook, Morgan Stanley, KPMG ve Skanska da dahil elde etmek üzere Avrupa'da 300'den pozitif müşteriye sahip olduğunu ve yalnızca geçen sene yetiştirdiği öğrenci sayısını üçe katlayarak 2 binden fazla kişiye çıkardığını söyledi.

General Catalyst'in genel müdürü ve kurucu ortağı Joel Cutler, Euan ve Multiverse ekibinin doyumsuz insanların dünyanın en meşhur şirketlerinden bazılarında kariyer geliştiren işler bulması için bir yol inşa ettiğini; girişimin Birleşmiş Krallık'ta hoş işler başardığını söyledi. Cutler, Multiverse etkinlik alanını genişletirken onlarla ortak olmayı dört gözle beklediklerini de sözlerine ekledi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/20/tony-blair-in-oglu-euan-blair-in-egitim-girisimi-44-milyon-dolar-yatirim-alarak-200-milyon-dolar-degerlemeye-ulasti/