Parasal teknolojilere odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan wamo, bugün paylaşılan bilgilere kadar Malta'da kullanıma sunuldu. Birey ve kurumlar için mali idare ve organizasyon platformu olarak tasarlanan wamo, 2018 yılında Eren Dursun ve Yanki Onen kadar Londra'da kuruldu.

Finansal teknolojiler özelinde kullanabileceğiniz pek fazla avantajı ve çözümü tek bir platformda birleştirme hedefi ile yola meydana çıkan wamo, sanal kartlarınız ve banka hesaplarınızı kullanabilmeniz için uygulaması üzerinden çabuk bir şekilde montaj gerçekleştirmenizi sağlıyor. 

Challenger bank olarak tanımlanan çözümlerin sunduğu derhal ödeme, 7/24 ödeme, gelecekte ve tekrarlayan ödemelerin yapılması gibi avantajlar sunan wamo, aile odaklı avantajlar da sunuyor. wamo uygulaması üzerinden ailenizin kullandığı sana ve maddi kartları yönetmeniz olası. 

wamo kullanıcıları başvuru formu üzerinden kartları yönetmek, sınır oluşturmak, hesaplar arası para transferi gerçekleştirmek gibi işlemleri gerçekleştirebiliyorlar. Aileler için sunulan bu özellikler bununla birlikte kurumlar için de sunulmuş durumda. Mesela wamo kullanan kurumlarda hesabın sahibi wamo uygulaması üzerinden harcamaları takip edebiliyor.

Banka hesabına sahip olmayan kullanıcılar da wamo uygulaması üzerinden ödeme alabilir veya ödeme yapabilirler. Şu an için Malta'da kullanıma sunulan wamo, kısa zaman daha sonra temassız QR kodu özelliği ile kartlar arası ödeme yapma imkanı sunan çözümünü 130 ülkede kullanıma sunmayı da hedefliyor. Son olarak wamo'nun şu lahza için yatırım topladığını ve 2021 yılında A serisi yatırım turu ile karşımıza çıkmayı planladığını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com