Türkiye'deki oyun şirketlerine ilginin yüksek olduğu şu günlerde, sektörün gözde oyun şirketlerinden Dream Games'i biliyorsunuzdur. En azından sektörün meraklıları biliyordur, bilmeyenler de bu fırsatla öğrenmiş olacaklardır.

Peak Games'in eski çalışanlarından Soner Aydemir, İkbal Namlı, Hakan Sağlam, Eren Şengül ve Serdar Yılmaz kadar kurulmuş olan Dream Games'e Webrazzi'de Kasım 2019'daki ilk yatırım haberleriyle birlikte yer vermiştik. Makers Fund liderliğinde, Avrupa'nın önde gelen yatırım fonlarından Balderton Capital'in de katıldığı turda şirkete 7.5 milyon dolar yatırım gerçekleştirilmişti. Bugün ise Dream Games'in az önce kesinleşmiş olmayan yeni yatırımını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Doğrusu bir süredir Dream Games'in yeni turu ile ilgili duyumlar alıyorduk, ancak henüz imzaların atılmamış olduğu da aldığımız duyumlar arasındaydı. Bu sebeple sizlerle paylaşmadan önce azıcık beklemek istedik. Bugün şirkete yakın kaynaklardan öğrendiğimize tarafından Dream Games'in yeni yatırımı için imzalar atılmış. Demin taraflardan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi oysa güvendiğimiz kaynaklardan aldığımız bilgilere dayanarak sizlerle bu haberi paylaşıyoruz.

Laf pozitif uzatmadan hemen merak ettiğiniz bilgileri paylaşayım...

Yeni yatırımla Dream Games değerlemesi 200 milyon dolar oldu

Ilk Kez Dream Games'in 50 milyon dolar yatırım aldığını size daha artı "eksik sonradan" yapmadan söylemiş olayım. Acilen de detaylara geçelim...

Gerçekleşen 50 milyon dolarlık yatırımla Dream Games'in değerlemesi 200 milyon dolara yükselmiş. Bu tura bir diğer Londra merkezli önemli yatırım fonu Index Ventures dahil olmuş ki kendimce bu keyifli bir haber. Index'in her geçen gün Türkiye'ye ayağının alışmaya başlamasından memnunum. Kesinlikle Dream Games'in hali hazırdaki yatırımcıları Makers Fund ve Balderton Capital da bu yeni tura dahil olmuşlar oysa turun lideri ve aslan payını yatıran fonu Index Ventures olmuş diyebiliriz.

Az Önce çok yeni sayılabilecek Dream Games'in 1 yıl henüz dolmuşken toplam yatırım miktarını 57.5 milyon dolara, değerlemesini de 200 milyon dolara yükseltmiş olması Türkiye ve sektör için çok kayda değer. Bu sebeple demin doğrulanmış ve kayıtlı bir yatırım olmasa da kısa zaman içinde açıklamaların geleceğini tahmin ederek, öncelikle Dream Games ekibi edinmek üzere, bu yatırıma dahil olan tüm tarafları tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.

İlk oyun Royal Match test sürüşünden başarıyla geçti...

Dream Games'le ilgili ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir küçük bilgi daha vereyim. Şirketin şu an Royal Match isimli bir oyunu var ve hatta bir süredir çeşitli pazarlarda deneme sürüşündeydi. Derhal baktığımda oyunun artık Türkiye marketlerine de girdiğini gördüm. Meraklısı için iOS ve Android versiyonlarının olduğunu belirteyim. Dilerseniz Royal Match oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Varsayım ediyorum fakat mevcut yatırımcıların iştahını kabartan da bu deneme sürüşlerinde elde ettikleri metriklerdir. Belki önümüzdeki günlerde bu konuda Dream Games göre ayrıntılı bilgiler alırız.

Duyumlarımıza dayanarak paylaştığımız bu haberle ilgili Dream Games veya yatırımcılarından resmi tanımlama geldiğinde mutlaka paylaşacağız ve gelişmeleri peşine düşüp takip edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/17/dream-games-index-ventures-yatirim/