Türk Telekom'un hayata geçirdiği hızlandırma programı PİLOT'un 9. dönemi tamamlandı. Bu dönemde PİLOT programından mezun olan 18 teşebbüs, 6 Aralık'ta online düzenlenen PİLOT Demo Day etkinliği ile tanıtıldı. Ağırlıklı olarak suni zeka odaklı, kaliteli ve benzersiz teknolojiler geliştiren ekiplerin oluşturduğu 18 girişimin her biri 200'er bin TL nakit desteğin sahibi oldu.

PİLOT'a seçilen 18 takım, üç ay süresince Türk Telekom'un mentor ağına, yatırımcılara ve Türk Telekom'un meslek bağlantılarına erişim olanağı buldular. Programdaki dağıtılmış eğitimlere katılan ekiplerden seçilen Arcanor, Cameralyze ve Myth girişimleri Plug and Play'in dört haftalık Amerika programına katılmaya yargı kazanarak, fikirlerini dünya çapındaki yatırımcılara tanıtma ve global şirketlerle iş birliği yapma imkanı elde ettiler.

PİLOT'un 9. döneminde mezun olan girişimler şu şekilde:

Adnsafe: Reklamların hakiki kişiler göre görüldüğünden emin olunmasına muavin olan reklam doğrulama platformu. Değişmez ücret fiyatlandırmasına şive yaparak, müşterilerinin maliyetlerini düşük yakalamak için trafiklerinin yüzde 100'ünü yerinde bir şekilde izlemelerine olasılık tanıyan bilgi odaklı çözümler geliştiriyor.

Agrovisio: Sürdürülebilir yiyecek üretimi ve güvencesine karşın çözümler üretmeyi hedefliyor. Kullanıcılar Agrovisio'nun sunduğu dijital platformdan ekili bölge, rekolte, hasat zamanı, ürün sağlığı gibi arzı ve fiyatı etkileyen esas faktörleri tarla tarla peşine düşüp takip ederek tarımsal arzdaki beklentileri herkesten önce görebiliyor. Agrovisio kullanıcıları bu nedenle fiyat dalgalanmalarına karşısında kendilerini daha iyi konumlayabiliyor ve satın alma kararlarını güvenle verebiliyor.

Arcanor: Platform, bakışımsız çözümler üretmek için pat diye pozitif data kaynağını bir araya getirerek sektörler arası bilgi birleştirmek yetenekleri sağlıyor.

Barty: İkinci el eşyaların değer ve süratli el değiştirmesini karşılayan kişiler arası nakitsiz alışveriş platformu Barty, geleneksel takastaki, ürünlerin değerlendirme ve el değiştirme sorununu sistem içi sanal kur modeli ile çözüyor.

Bluedot: Bluedot, elektrikli vasıta kullanıcılarının konumlarına en yakın çok miktar ünitelerini görebildiği bir başvuru. bununla birlikte evinde veya meslek uygun çok miktar ünitesi bulunduranların, bu üniteleri paylaşmalarını da sağlıyor.

Cameralyze: Kamera görüntülerini çözümleme ederek suni zeka destekli sanal muavin geliştiriyor. Tip ve herif davranışını analiz ederek mağaza verimliliğini artıran, çalışan performansını ölçümleyen, iş güvenliğinin ihlallerini denetleyici ve bunları raporlayan çözümler sunuyor.

Co-one: Co-one yapay akıl tabanlı oyunlaştırma destekli, kollektif veri tanımlama servisidir. Co-one, yapay akıl çözümleri sunan firmaların ürünlerini geliştirmeleri için gereken verilerin en doğru ve en hızlı şekilde etiketleyebilmek için yapay akıl tabanlı bilgi yorumlama hizmeti sunuyor.

Costifier: Geçmiş imal verileri kullanarak yeni tekliflerin maliyetini süratli ve güvenilir şekilde hesaplayabilmeye yardımcı oluyor. Geçmiş üretimleri kullanılan ERP yazılımı üzerinden ya da dosyalar üzerinden tek tıkla yükleyebilmek, 3 boyutlu geometri hesaplama özelliğini kullanarak, üretilecek parçaların maliyetini ve üretim süresini saniyeler içinde hesaplayabilmek muhtemel oluyor.

Counterfake: Yapay zeka ile online alışveriş sitelerinde bulunan sahte ürünleri ortaya çıkarıyor. Belirtilen bir orijinal ürünün taklitlerini ve sahtelerini, sadece ürünlerin tanımlarını ve fotoğraflarını kullanarak çevrimiçi pazar yerlerinde 7/24 arıyor. Counterfake'in bilgisayar vizyonu ve suni zeka teknolojileri, ürünleri ve web sitelerini tahlil ediyor ve gerisinde sahte ürünleri, sahte web sitelerini ve sahte satıcıları müşterilerine bildiriyor.

Earnado: Algoritmalar ile pazarlama kararları veren ve yapılması gerekenleri online profesyoneller ile gerçekleştiren sistem. 

emoty.AI: Yapay akıl ve nörobilimin gücünü birleştirerek insan bilgisayar etkileşimindeki donanım ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Girişim, pazar araştırması dikeyinde sunduğu mikro açıklama analizi, göz takibi, nabız tespiti, göz bebeği analizi, ses analizi ve şehvetli metin analizi gibi teknolojiler doğru şirketlerin amaç kitlelerini daha iyi anlayıp daha süratli aksiyon alabilmelerinin önünü açıyor.

Feedgage: İşletmelerin verilerini etkin ve eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürmesine muavin olan bir tip geri bildirimi analiz platformu.

Freightest: Lojistik ve dış ticaret firmaları için arz zinciri idare platformu.

MYTH.AI: Moda, tekstil, oyun alanında desen ve doku tasarlanması alanında tamamen insana alt olan, 4.0 sanayi sistemlerine uygunsuz bir süreci teknoloji ile dijitalleştiriyor. 

NeSatılır.com: Online pazaryerlerinde satmak yapan ve yapmayı hedefleyenler için geliştirilmiş bir yazılım setidir. Satıcıların, milyonlarca üründen oluşan veritabanı ile en fazla satan ve en karlı ürünleri bulmasına, çözümlemeli araçlar ile rakiplerinin önüne geçmesine ve satışlarını artırmalarına yardımcı oluyor.

surfvis.ai: Üretim sektöründeki firmaların derin öğrenme destekli deflektometri ürünü ile 3 boyutlu kalite kontrol yapmalarını karşılayan çözüm. surfvis.ai, otomotiv ve beyaz eşya sektörü ilk önce edinmek üzere firmaların üretimdeki parça yüzeylerinde oluşan istenmeyen çizik, göçük, yırtık, delik, çukur gibi anomalileri deflektometri ve derin öğrenme teknikleri ile çok yüksek hassasiyetle ve süratli bir şekilde tespit etmelerini sağlıyor.

Wallids: Gelen istekleri çözümleme ederek ve fena niyetli olanları diğerlerinden ayırarak atak hemencecik haber vererek atağın yapısını öğrenip sistemden uzakta tutarak şirketleri veri çalma amaçlı ataklardan koruyan bir siber güvenlik çözümü.

XENA VISION: Kameralardan reel zamanlı acele durum tespiti yapan, 1000 ve üzeri kamera için çalışabilen suni zeka destekli, otonom video gözetleme ve güvenli olmayan davranışları tespit eden video analitik çözümü.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/06/turk-telekom-pilot-un-9-doneminde-mezun-olan-18-girisim