Son dönemde kripto paralar, az daha her kesimden birçok kişinin ilgisini çekiyor. Binance, Paribu gibi uygulamalar da bundan böyle kripto para alım satım işlemlerini bir tıkla gerçekleştirmemize önemli anlamda muavin oluyor. Şu Anda ise Turkcell'in ödeme altyapısı Paycell uygulamasına kripto para alım satım özelliği eklendiği ortaya çıktı. 

Turkcell ve dolayısıyla Paycell tarafından az önce devlete ait bir tanımlama gelmediğini bu noktada belirtelim. Oysa hemen Paycell uygulamasına girildiğinde kullanıcılar, “Dijital Varlık Al/Sat” menüsü ile karşılaşıyorlar. Şimdilik gerçekte Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Stellar Lumens (XLM), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) listeleniyor. Kullanıcılar, Paycell aracılığıyla bu kripto paralardan alım ve satım yapabiliyor. 

Paycell'i kullanabilmek için Turkcell kullanıcısı edinmek zorunda değilsiniz. Diğer operatör kullanıcıları da Paycell uygulamasını iOS ve Android cihazlarına indirebiliyor. 2020 Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı'nda da yer alan Paycell, uçtan uca ödeme çözümleri sunarak hem tüketicilerin keza de ticari işletmelerin ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Ön ödemeli alışveriş kartı Paycell Kart da bunlardan biri. Operatör ve banka bağımsız bir kart olan Paycell için başvuru ve değerleme süreci yok.

Turkcell'in hisselerinin çoğunluğu hemen Varlık Fonu'nda. Şart böyle olunca fiilen Paycell'in kripto para alım satımına başlamış olması daha da cazibeli bir saldırı gibi görünüyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/23/turkcellin-paycell-uygulamasina-kripto-para-alim-satim-ozelligi-eklendi/