Twitter'ın bookmarks, yani yer imleri özelliğinden haberdar olmayan Twitter kullanıcısı yoktur diye düşünüyorum. Ama bilmeyenler için küçük bir özet geçirmek isterim. Bookmarks, yer imleri anlamına geliyor ve bu nitelik doğruca kullanıcılar, sonradan okumak üzere ya da hatırlamak istedikleri tweetl'eri profillerinde arşivleyebiliyor. Fakat bu tweet'ler bir zaman sonradan birbirine karışıyor ve arananı bulmak da epey kuvvet ülkü geliyor. Dewey adlı araç, bu problemi ortadan kaldırarak yer imlerini uyumlu bir ayla getirmeyi amaçlıyor.

Vasıta, bir Chrome eklentisi olarak hizmet veriyor

Dewey, kişinin tüm Twitter yer imlerini favori anekdot alma araçlarında aramayı, düzenlemeyi ve paylaşmayı kolaylaştırıyor. Araç bir Google Chrome eklentisi olarak hizmet veriyor, Chrome Web Store'dan indirdiğiniz Dewey'yi herhangi bir aidat ödemeden tarayıcınıza kurabiliyorsunuz. Kurmanız için ilk yapmanız gereken şey Dewey'nin Twitter hesabınıza erişmesine izin belirlemek. sonra menüdeki yer imleri, yani Bookmarks kısmına gitgide artarak en üstten bulunan "Grab Bookmark" kısmına tıklıyorsunuz. Böylelikle Dewey, yer imlerine eklediğiniz tweet'leri kendine eklemiş oluyor. 

Yer imlerine eklediğiniz tweet'leri kategorilere ayırabiliyorsunuz

Bundan sonrasında ise tarayıcı üzerindeki uzantıya tıklamanız gerekiyor ve tıkladığınız zaman yer imlerine eklemiş olduğunuz tweet'leri orada görebiliyorsunuz. Bu tweet'leri dilediğiniz gibi kategorize edebiliyor, hepsine ayrı olarak etiketler ekleyebiliyorsunuz. İsterseniz tweet'in aşağı yer alan kutucuğa tıklayarak tweet'i arşivleyebiliyor ya da başka bir dosyaya taşıyabiliyorsunuz. Bu tweet'leri başka platformlarda da kolaylıkla paylaşabiliyorsunuz.

Kullanım hemen beta sürümünde ve uygulama için herhangi bir ödenti istek edilmiyor. şahsen önemli anlamda da huzur sağlıyor ve sade tasarımı, bu kolaylığı biraz daha üste taşıyor. 

Eğer siz de Twitter'ın yer imleri özelliğini çoğunlukla kullanıyorsanız ve bu bölümün uyumlu olmasını seviyorsanız Dewey'ye buradan göz atabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/20/twitterda-yer-imlerini-duzenlemeye-yardimci-olan-arac-dewey