Geçtiğimiz yıl Ekim ayında bir Twitter kullanıcısı acayip bir şart keşfetti. sosyal medya platformunun resim kırpma algoritmasının ırkçı yaklaşma ile . Şirket, yayınladığı duyuru ile geliştirdikleri algoritmada açık bulanlara ödül vereceğini duyurdu.

Twitter’dan resim kırpma algoritmasını yanıltana ödül

Çoğu firma Bug Bounty programları ile kullanıcıların sistemlerinde açık keşfetmesine olanak sağlıyor. Keşfedilen açıkların önemine tarafından ücretlendirme yapılıyor. Resim kırpma algoritması nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulan işyeri, garip bir Bug Bounty programı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Twitter'dan ilginç ödül programı

?stanbul, Turkey – August 28, 2017: Woman using smart phone on a wooden desk. The smart phone is an iPhone 6 plus displaying Twitter application. iPhone is a touchscreen smartphone developed by Apple Inc.

İlk kez algoritmik ödül programı oluşturduklarını bildiren Twitter yetkilileri, “Ödül programımıza katkıda bulunması için Twitter algoritmasını açıkça paylaşıyoruz. Kazananlara nakit ödül vereceğiz.” dedi.

Aşı karşıtı uygulamaya Apple’dan engel!

Fotoğraf kırpma algoritmasında değişikliğe gidildiğini belirten firma yayınladığı blog yazısında, ” Kullanıcılarımızı geliştirdiğimiz algoritmanın potansiyel zararlarını belirlemeye muavin olmaya ziyafet ediyoruz. Bu sayede çalışmamızı bir adım daha ileri götürmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Twitter, düzenlediği ödül programı ile birinciye 3.500 dolar, ikinciye 1.000 dolar ve üçüncüye 500 dolar ödül verecek. Ayrıca en yaratıcı kullanıcıya 1.000 dolar ödül verilecek.

HackerOne ve AI Village ortaklığı ile gerçekleştirilen program 30 Temmuz ile 6 Ağustos tarihleri aralarında aktif olacak. Bug Bounty programına bulunma için HackerOne platformuna kayıt zorunluluğu bulunuyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/twitter-dan-ilginc-odul-programi