Twitter, Android ve iOS uygulamalarında kullanıcıların aracısız favori hesaplarına para göndermelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunmaya başladı. Herif Jar (bizim için Bahşiş Kutusu olarak çevrilmiş) adı verilen özelliğini göstermek için, Twitter'ın mobil uygulamalarından birinde kullanıcının profilini görüntülerken kullanıcı adının yanında yeni eklenen banknot simgesine dokunulması yeterli olacak.

Android kullanıcılarının Spaces gibi alanlarda da para gönderebileceği de iddia edildi. Bu noktada Clubhouse'un içerik üreticilerine ödeme oluşturacağı haberini de bir defa daha hatırlatalım, çünkü Twitter'ın bu haberden daha sonra böyle bir karar almış olması ilginç görünüyor.

Konuyla ilgili olarak yorumlama yapan Twitter Kıdemli Mahsul Yöneticisi Esther Crawford'a göre profil sayfasında Takip Et düğmesinin yanına bir Bahşiş Kutusu simgesi görürsek, bir hesabın Bahşiş Kutusu'nun etkin olduğunu anlayabileceğiz. Simgeye dokunduğumuzda, hesabın etkinleştirdiği ödeme hizmetlerinin ya da platformların bir listesini görebileceğiz. Hangi ödeme hizmetini veya platformu seçersek o platforma yönlendirileceğiz.

show your love, leave a herif

now testing Müşteri Jar, a new way to give and receive money on Twitter Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/07/twitter-in-tip-jar-ozelligi-ile-kullanicilara-para-gonderebilmek-mumkun-hale-geldi