Şirketin “yeniden düşün” olarak adlandırdığı sistem, takriben bir sene önce bir takım kullanıcılar üzerinde denenmeye başlandı. Siber zorbalık içerebilecek Tweet’leri önceden belirleyen sistem, kullanıcılara göndermeden önce bir bildirim gösteriyor.

Twitter’ın kullanıma sunduğu her yerde düşün özelliğine ait misal görsel

Bildirimde siber zorbalıktan bahseden Twitter, kullanıcından yazdıklarını gözden geçirmesini talep ediyor. Opsiyonel olan bu özellik kullanıcıları bir şey yapmaya zorlamıyor. Bireyler isterse yazılarında değişim yapmadan Tweet atabiliyor.  Ama şirket projenin epeyce başarılı olduğunu ve kullanıcıların çoğunlukla baştan düşün uyarısından daha sonra yazdıklarını değiştirdiğini belirtiyor.

Her Yerde düşün sisteminin başarısından etkilenen Twitter, şu an için sınırlı sayıda açık olan özelliği daha geniş kitlelere arzetmek için hazırlıklara başladı. Denemelerde yüzde 34 oranında başarılı olan projenin genel kullanıcıya sunulduğunda ne dek tesir edeceği merak konusu. sosyal medya devinin, yeni özelliğinin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise şu lahza için belirsizliğini koruyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/twitter-siber-zorbaliga-karsi-yeni-bir-adim-atiyor
Yorumlar