Teknoloji her geçen gün daha da ilerliyor ve bir vakit öncesine kadar yalnızca kitaplarda okuduğumuz, filmlerde izlediğimiz hemen hemen her şeyin gerçek olmaya başladığı bir dünyaya içten evriliyoruz. Bu kapsamda SpaceX'in üç eski mühendisi göre hayata geçirilen bir teşebbüs olarak karşımıza çıkan Parallel Systems da epeyce uyarı çekiyor, zira şirket, otonom elektrikli trenler üretiyor. 

Şirket gerçekte bugün rahat moddan çıktı, ancak şimdiden yatırımcıların dikkatini çekerek 49,55 milyon dolar yatırım aldı bile. Süratli A tur, Anthos Capital göre yönetildi; tura Congruent Ventures, Riot Ventures ve Embark Ventures gibi şirketler katıldı.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Matt Soule, yeni yatırımı, birçok yazılımla ilgilenecek takriben 60 mühendisi işe almak için kullanacaklarını belirtiyor. Şirketin merkezi Los Angeles'ta bulunuyor. Soule şirketi John Howard ve Ben Stabler ile birlikte kurdu. 3,6 milyon dolarlık tohum yatırımı da dahil elde etmek üzere teşebbüs, ​​​​bugüne dek 53 milyon dolardan pozitif yatırım aldı. 

Eski SpaceX, Google ve Tesla mühendislerinden oluşan Parallel Systems, Amerikan denizcilik endüstrisini daha yeşil ve daha verimli hale getirecek otonom ve elektrikli tartı vagonları geliştirmeyi hedefliyor. Parallel Systems'ın teknolojisi, geleneksel dizelle çalışan lokomotiflerin pille çalışan ağırlık vagonlarıyla değiştirilmesi üzerine kurulu. Şirketin tren modelinde, her tren vagonu kendi kendine çalışıyor ve gerektiğinde öteki vagonlardan ayrılabiliyor; hatta öteki vagonlarla birleşebiliyor. Teoride, bu otonom olarak dağılma ve gerektiğinde bitmiş birleştirme yeteneğinin, trenlerin manuel olarak bitmiş düzenlendiği ve baştan yönlendirildiği istasyon değişiklik ihtiyacını azaltacağı iddia ediliyor.

Trenlerin karbon üçgenin taban olmayan kenarı izini manâlı ölçüde azaltacağı öngörülüyor. Parallel Systems'ın trenlerinin, ABD'deki tüm sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 7'sini yaratıcı kamyon taşımacılığı emisyonlarını azaltabilme yeteneğine sahip olacağı belirtiliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/19/uc-eski-spacex-muhendisi-tarafindan-kurulan-otonom-elektrikli-tren-sirketi-parallel-systems