Ünlü analistin yorumuna tarafından 2023 yılında 8 inç ekran boyutunda katlanabilen bir iPhone tasarımı göreceğiz. 8 inçlik ekranda kullanılacak ekran teknolojisi QHD çözünürlüğünde OLED olacak. Kuo’nun tahminine kadar 2023’te üretilen model sayısı 15-20 milyon aralığında olacak.

Konsept tasarım görselidir

Katlanabilir telefonlar gittikçe gelişiyor ve daha pratik bir hâl alıyor. Kuo’ya tarafından Apple’ın katlanabilir telefon pazarında oynayacağı kartı bir öncü olacak. Analistin paylaşımı tamamiyle şu şekilde:

En son sektör araştırmamıza kadar, Apple’ın 2023’te özel ekran tedarikçisi SDC ve özel DDI tedarikçisi olarak Samsung Foundry ile 8 inç QHD + elastik OLED ekrana sahip katlanabilir bir ‌iPhone‌ piyasaya süreceğini varsayım ediyoruz. Apple’ın talep ettiği kapasite planına göre, katlanabilir ‌iPhone‌ sevkiyatlarının 2023’te 15-20 milyona ulaşacağını varsayım ediyoruz. Katlanabilir ‌iPhone‌’un, SDC’nin Y-Octa teknolojisine kadar çoğu avantajı nedeniyle TPK’nın gümüş nanotel dokunmatik teknolojisini benimsemesini bekliyoruz.

Keza şimdi bununla ilgili testlerin yapıldığı da söyleniyor. Eğer katlanabilir iPhone modelinde nanotel dokunmatik özelliği olursa bu onu öteki rakiplerin önüne atacaktır. Apple zaten Homepod ürününde gümüş nanotel teknolojisini kullanıyor. Bu da onlara yeni iPhone’un geliştirilmesinde bir akıl kaynağı olabilir.

Apple’dan geliştiricilere ‘rüşvet’ uyarısı
Apple’dan geliştiricilere ‘rüşvet’ uyarısı

Apple, iOS 14.5 ile gelen Tatbik Peşine Düşüp Takip Şeffaflığı özelliğini kullanıcılara özel teklifler sunarak delmeye çalışan uygulama geliştiricileri uyardı.

katlanabilir iphone tasarımı

Konsept tasarım görselidir

Apple şu asıl değin katlanabilir telefonuyla ilgili hiçbir izah etme yapmadı. gerçi Kuo’nun tahminine tarafından piyasaya sürecekleri telefon, katlanabilir telefonlar için radikal bir icat olacak.

öte yandan Apple’ın katlanabilir telefon geliştiren güçlü rakipleri de olacak. Samsung Z Flip ve Z Fold serileri ile tüketicilerin karşısına çıkıyor. Katlanabilir telefonlarını gittikçe geliştiren şirket, 2023 yılına gelindiğinde Apple ile sıkı bir rekabet içerisine girebilir.

Sizlerin katlanabilir iPhone modelinden beklentileri neler? Sizce Apple, bu alanda başarı elde edebilecek mi?

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/unlu-analist-katlanabilir-iphone-icin-tarih-verdi
Yorumlar

Kategori Haberler