Mobil yaşam uygulamaları, sağlık profesyonellerinin hasta takibi için kullanılmasının yanı sıra ve bireyler tarafından kişisel afiyet verilerini takip etmek ve idare etmek nedeniyle da kullanılmaya başlandı. Özellikle gebelik takibi, kalori, yemek yemek ve su tüketimi sayar gibi sağlıklı gıda, şeker hastalığı takibi, hap hatırlatıcı odağında hastalık takibi, bedensel aktivite hesaplayıcı ve uyumlu uyku için uyarıcı mobil uygulamalarının kullanımı arttı.

Bir taraftan uzak sıhhat hizmeti ile mobil sağlık durumu hayat uygulamaları çoğu birey tarafından aynı şeymiş gibi algılanıyor. Uzakta sağlık durumu hizmeti bir hastanın evinden afiyet hizmetinin izlenmesini ve afiyet hizmeti sunulmasını temin etmek için gereken yazılım, teçhizat ve iletişim ağını açıklama ediyor. Mobil sağlık durumu hizmetleri mobil ağlar ve cihazlar kullanılarak sağlanmasını kapsıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/03/mobil-saglik-yasam-uygulama-pazarinin-2030-da-yaklasik-136-9-milyar-dolara-cikmasi-bekleniyor